Надал разгроми Джокович за рекордна 13-та титла на Ролан Гарос
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Рафаел Надал спечели рекордната си 13-та титла на Ролан Гарос, след като във финала победи Новак Джокович с 3:0 сета (6:0, 6:1, 7:5). Рафа доминираше през целия мач и не остави никакви шансове на световния номер 1, който претърпя най-тежкото си поражение на финал на турнир от Големия шлем.

Това бе победа номер 100 за Рафаел Надал на Ролан Гарос в 102-рия му мач в турнира. Испанецът спечели турнира тази година, без да загуби нито един сет – впечатляващо постижение.

Мачът стартира с два много дълги гейма, в които Надал излезе краен победител. Това даде още повече самочувствие на испанеца. Рафа бе безупречен от всяко място на корта и всеки удар му се получаваше. “Кралят на клея” не даде нито гейм на Джокович в първия сет и го спечели с 6:0.

На старта на втория сет Надал пропусна три точки за пробив, като Джокович успя да измъкне подаването си и спечели първи гейм в мача. След това испанецът отново демонстрира тотално превъзходство и взе пет поредни гейма. Джокович просто не успяваше да пробие защитата на Рафа, който правеше и доста уинъри. Ноле намали резултата на 2:5, след като спечели седмия гейм, но в следващия Надал дръпна с 40:0 и имаше три сет бола, като успя да реализира третия и да поведе с 2:0 сета.

В третия сет за първи път в мача Джокович имаше аванс след три изиграни гейма – 2:1. Малко по-малко Надал отново взе инициативата и направи пробив в петия гейм, за да поведе с 3:2. В шестия гейм Надал сбърка от форхенд при 30:30 и трябаше да отразява точка за пробив, като със сетни усилия стигна къса топка на съперника и изравни точките. Все пак Джокович достигна до нов брейк бол и с няколко страхотни удара направи първия си пробив в мача, за да изравни геймовете – 3:3.

До гейм номер 11 не последваха пробиви, когато Надал поведе с 40:30 на сервиса на съперника и успя да реализира първия брейк бол, за да поведе с 6:5. На собствен сервис в 12-ия гейм, Надал стигна до три шампионски точки. С перфектен сервис по диагонала Надал записа ас и спечели финала на Ролан Гарос, с което завоюва 20-ата си титла от Големия шлем, изравнявайки рекорда на Роджър Федерер.