google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Испанецът Рафаел Надал спечели силния турнир от сериите ATP500 в Акапулко. Припомняме, че на полуфинала “матадора” отстрани Григор Димитров. На финала Надал надигра убедително американеца Тейлър Фриц с 6:3 6:2. За световния номер 2 това е трета титла от този турнир и първа за календарната година.

Това е купа номер 85 във визитката на Рафа. Испанецът имаше победи в Акапулко от 2005-та и 2013-та година, когато турнирът се играеше на клей. Тазгодишната надпревара се проведе на твърда настилка.

„Няма как да съм по-доволен. Направих чудесен турнир. На това място спечелих първия си голям трофей, така че да съм на върха 15 години по-късно е нещо невероятно. Не мога да опиша колко съм благодарен на публиката. Те ме карат да се чувствам, сякаш играя у дома.“ – бяха първите думи на Надал след победата.

„Матадорът“ не загуби нито един сет, като губеше средно по 5 гейма на мач. Балансът на испанеца в Акапулко вече е 20:2 и се присъединява към Давид Ферер и Томас Мустер, като единствените тенисисти с поне три титли в тази надпревара.

Във финала, Надал продължи да разчита основно на прекрасно представяне при сервис на противника. Рафа спечели 54% от геймове, в които посрещаше. Реализира и 22 от 35 брейк бола.

Тейлър Фриц, който игра за 5-ти път финал в турнир от ATP, остава само с един трофей в кариерата си. Проблемите за американеца започнаха още в 4-тия гейм, когато трябваше да спаси две възможности за пробив, за да изравни резултата до 2:2. Фриц нямаше отговор на типичните за Надал удари с топ спин. Издишаше и по време на дългите разигравания.

Надал търпеливо изчака своя момент и проби в осмия гейм за да направи резултата 5:3 и нямаше проблеми да затвори сета.

През втората част испанецът продължи да държи много високо темпо. Пробивът дойте за 3:2. От тук нататък „матадора“ не загуби гейм и затвори мача с 6:3 6:2.