Най-добрите нападатели във Висшата лига досега през този сезон
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Играчи като Патрик Бамфорд и Микел Антонио намират място в топ 5

Краят на сезона във Висшата лига е съвсем близо и докато надпреварата за титлата е предрешена след феноменалната форма на Манчестър Сити, преследването на Златната обувка остава всичко друго, но не и предварително решено.

По време на цялата кампания феновете на Висшата лига се наслаждаваха на атакуваща игра от световна класа, с искрящи централни нападатели в дивизията, които отново завладяха аудиторията, за да поддържат конкурентното ниво на Висшата лига. След като в момента сме в международна почивка, то е идеалният момент от сезона и да направим преглед на най-добрите нападатели през кампанията 2020/21. Ето и нашият топ 5 до момента през сезона:

5. Микел Антонио (Уест Хем)

Неочакваното издигане на Уест Хем до горната част на таблицата може да се дължи на редица процъфтяващи звезди, не на последно място Деклан Райс и Томаш Сучек, докато Джеси Лингард също добави нотка на класа през последните седмици. Но Микел Антонио е емблематичният играч от епохата на Дейвид Мойс в Източен Лондон. Що се отнася до нападателите, Антонио далеч не е типичен номер 9, но в това е красотата на играта му и защо е толкова важен за системата на Мойс. Неговият подход донесе ново измерение на офанзивната линия на клуба и именно влиянието му в нападение запазва мечтите на Уест Хем да играе в Европа през следващия сезон.

4. Джейми Варди (Лестър)

Лестър се намира в зона Шампионска лига и няма как силното представяне на Варди да не играе роля. Има признаци, че присъствието на Варди в нападение е отслабнало през последните седмици, но като се погледне сезонът като цяло, той играе ключова роля в успехите на Лестър. С 12 гола на своето име и седем асистенции, Варди остава един от най-продуктивните нападатели в лигата. Ако Лестър все пак остане в топ-4, тогава Варди ще заслужава огромно признание за издигане на клуба до подобни висоти.

3. Доминик Калвърт-Люин (Евертън)

След като Калвърт-Люин отбеляза първия си хеттрик по-рано този сезон, при победата с 5:2 над Уест Бром, Карло Анчелоти продължи да сравнява своя звезден нападател с легендата на Милан Филипо Индзаги. Обременен от това сравнение, Калвърт-Люин се справя с тежестта на очакванията със съвършен опит и продължава да праща топката в мрежата през цялата кампания. Евертън е друг клуб извън т. нар. „Голяма шестица“, който не крие амбициите си за класиране в Европа, а Калвърт-Люин води отбора си към европейската сцена.

2. Патрик Бамфорд (Лийдс)

Нападателят на Лийдс е приятната изненада сред атакуващите футболисти във Висшата лига през този сезон. Той изцяло възприе тактиката на Марсело Биелса и въпреки че трябва да пресира постоянно съперниковите футболисти, то успява да бележи и много попадения. Бамфорд е един от петимата играчи, участвали пряко в 20 гола във Висшата лига през този сезон. Той е вкарал 14 попадения и 7 асистенции, благодарение на което Лийдс се намира комфортно в средата на таблицата.

1. Хари Кейн (Тотнъм)

Това е поредният силен сезон за Хари Кейн, който заедно с Роберто Левандовски е един от двамата играчи в петте най-добри европейски лиги, участвали пряко в 30+ гола през този сезон. Кейн не само че отбеляза 17 гола през този сезон, но той също така има и впечатляващите 13 асистенции. Неговата почти телепатична връзка със Сън допринесе за девет от тези асистенции, като южнокореецът отвърна на услугата пет пъти, а двамата са най-резултатното дуо в историята на Висшата лига.