Най-добрият френски съдия ще ръководи дербито между Левски и Славия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Столичното дерби между Левски и Славия тази събота ще се ръководи от най-добрия френски съдия Клеман Тюрпен. Новината стана ясна, след като БФС публикува на своя сайт съдийските наряди за 29-ия кръг на efbet Лига.

Със сигурност феновете на футбола у нас се чудят поради каква причина чужд арбитър ще ръководи най-старото столично дерби. Българският футболен съюз е получил писмо-молба, изразяващо желанието на Френската футболна федерация да изпрати топ съдията Клеман Тюрпен и неговите помощници Никола Дано и Сирил Грингор да ръководят среща от българското първенство. От БФС са взели решение да изпратят триото от Франция на Левски – Славия, а 4-ти съдия на срещата ще бъде Георги Кабаков.

Футболната ни федерация е одобрила молбата на колегите си от Франция с уточнението, че след отпадане на ограниченията и рестартирането на футболните срещи във Франция, български съдии ще имат възможността да ръководят мач от “Лига 1”. Обмяната на кадри е получила подкрепата на УЕФА, катоцелта е топ арбитрите  в Европа да бъдат във форма за мачовете от европейските клубни турнири през август.

Междувременно, дербито между ЦСКА и Локомотив Пловдив ot efbet Лига ще се ръководи от Никола Попов, като срещата е в неделя от 21:00 ч. на “Българска армия”.

Сблъсъкът между Локомотив Пловдив и Берое малко по-рано в същия ден пък ще се свири от Николай Йорданов.