google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Днес нападателят на Атлетик Билбао Аритц Адурис обяви, че слага край на кариерата си. 39-годишният футболист е контузен и няма да може да играе повече през настоящия сезон, като трябва да се подложи на операция за смяна на тазобедрената става.

„Времето дойде. Често казвах, че футболът ще ме напусне преди аз да го напусна. Вчера лекарите ми казаха да се оперирам възможно най-скоро, да поставя изкуствена тазобедрена става и да опитам да живея възможно най-нормално. За съжаление тялото ми каза достатъчно. Няма как да помогна на съотборниците ми по начина, по който ми се иска и по който те го заслужават. Това е животът на професионалния спортист. Прост, много прост.“, заяви Адурис в своя официален профил в социалната мрежа Instagram.

Аритц Адурис ще липсва на футболните фенове. Всички фенове на Атлетик Билбао пък се надяваха той да изиграе един от последните си мачове за тима във финала на Купата на Краля срещу Реал Сосиедад, като самият Адурис със сигурност имаше огромно желание да вдигне трофея. Е, за съжаление това няма да се случи. Вижте най-добро от Аритц Адурис, което подбрахме за Вас.

В началото на този сезон Аритц Адурис вкара брилянтно попадение срещу Барселона, което донесе успеха на Атлетик Билбао.

Вижте най-доброто от 39-годишния нападател в испанската “Ла Лига”: