Най-големите трансферни интриги – какво ще се случи до броени дни
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Сезонът на „големите сделки“ в Европа върви неизбежно към своя край. Останаха само броени дни до 31 януари, когато трансферният прозорец ще бъде затворен. Ето как вижда ситуацията футболният анализатор от уважавания спортен сайт Championat.

Ще напусне ли Тотнъм Кристиан Ериксен?

Няма съмнение, че Кристиан Ериксен ще напусне Тотнъм през зимата. Датчанинът се опита да се откопчи още през лятото, но по някаква причина все пак си остана в клуба. Както се оказа, нищо добро не се получи от това, защото и този сезон халфът не се показа достатъчно експресивен. Вероятно причината за тази липса на мотивация е вследствие от желанието за бърза промяна на клуба. Сега основният претендент за Ериксен е Интер Милан. Авторитетна публикация в италианския La Gazzetta dello Sport, твърди, че „черно-сините“ ще представят датчанина още на 27 януари, като халфът ще им струва 20 милиона евро. Не по-малко надеждният британски Sky Sports обаче отбелязва, че Ериксен може да се прехвърли в Барселона.

Ще пусне ли Пари Сен Жермен Единсон Кавани

Засега нападателят на Уругвай е заточен в ПСЖ. Парижани държат Кавани на скамейката, отказват да го продадат, но и не планират да подновят с него договора си, който изтича през лятото.

“Те се отнасят зле към него, като се има предвид всичко, което той направи за Пари Сен Жермен “, ядосва се майката на нападателя.

През януари Атлетико предложи 10 милиона евро за Кавани, но ПСЖ отказа, шефовете на френския клуб искаха да вдигнат цената на играча. Преди няколко седмици и Челси се присъедини към битката за Едисон. Освен това излезе информация, че Атлетико е вдигнал цената на офертата си. Сега Кавани може да разчита само на победата на здравия разум над алчността, що се отнася до ръководството на клуба му.

Очаква се Единсон в Атлетико, но парижани са против. През лятото нападателят прекратява договора.

Какво да очакваме от Челси, ще подпишат ли с Чалов?

В началото на декември Спортният арбитражен съд (CAS) намали забраната за трансфери за Челси, като я замени с правото им на един трансферен прозорец, вместо на обичайните два, така че през зимата „сините“ отново получиха възможността да купуват нови играчи. Засега обаче лондончани са подписали само с 16-годишния нападател на норвежкия младежки отбор Брайън Фиабема. На трансферния пазар английският клуб е предпазлив и не иска да рискува със съмнителни придобивки и така да рискува да развали онова, което вече Лампард успя да съгради за шест месеца. „Сините“ нямат и кой знае какви проблемни позиции, просто имат нужда от спечелване на повече точки.

За интереса на Челси към Кавани вече стана дума. Лондончани зорко следят и Санчо, Иско, Мертенс, Дембеле, Заха, Папа, които могат да заменят проблемния Кепа и дори руския нападател Фьодор Чалов. Но е интересно дали Челси ще се задействат най-сетне или ще продължат да са така неактивни, както и досега.

Къде ще отиде Оливие Жиру?

В отбора на Франк Лампард световният шампион дори не беше втори, а чак трети нападател. В Лондон Жиру не беше особено доволен  и започна да обмисля вариант да си тръгне оттам. Сега се очаква французинът да подпише с Бордо, Астън Вила или Ювентус. Основният претендент за нападателя обаче си остава Интер. Лампард е готов да пусне нападателя, но само при едно условие.

„Разговаряхме с Оливие и стигнахме до извода, че той може да напусне, но при условие, че всичко в сделката ще бъде обмислено, така че да имаме интерес всички – той, аз, клуба и отборът. Аз съм напълно категоричен – и четирите страни трябва да са удовлетворени от условията. Нека да видим какво ще излезе от това “, допълни английският треньор.

Има ли друга причина за провал на трансфера за Манчестър Юнайтед?

Обсъждайки неотдавнашното поражение на Манчестър Юнайтед срещу Бърнли, бившият защитник на Манкунианс доста правилно отбеляза: „Погледнете някои от играчите, които се появиха в отбора – наистина ли бяха играчи на Манчестър Юнайтед? Кой ги купува – треньорът, тук и сега, или клубът? Те похарчиха 600 милиона паунда за този отбор, а най-добрите играчи на сезона се оказаха не новите попълнения, а техните собствени възпитаници. Това говори много за това как са били вербувани играчите, колко полезни или пък вредни са се оказали те. ” Всъщност, за да разчита на наистина успешни сделки, Манчестър Юнайтед през последните пет години ще с нуждае от съвсем малко нови играчи – колкото пръстите на едната ръка. Червените дяволи твърде често се изсилват като купуват скъпи футболисти, които след това далеч не оправдават инвестицията, вложена в тях.

Как ще се справи защитата на “Барселона”?

През зимата Барса започна сериозни пренареждания в отбраната. Каталунците планират да се отърват от Самюел Юмтити, който се появи в базата на отбора само в 5 мача.  през този сезон (французите планират да подпишат с Арсенал, Манчестър Юнайтед и Сити) и да се сдобият с млад и обещаващ централен защитник на негово място. Приоритет на испанския клуб са 21-годишният Дайо Упамекано от Лайпциг и 17-годишният Ян Круто от Коритиба. Според Sport.es, Барса вече са се съгласили да прехвърлят защитника на бразилския клуб. Кой обаче през следващата седмица ще засили отбраната на испанците?

Ще остави ли Обамеянг Арсенал?

10 дни преди затварянето на трансферния прозорец в Европа, испанското издание Mundo Deportivo сподели вътрешна информация относно интереса на Барселона към нападателя на Арсенал в Габон. Според източника, каталунците виждат в Обамеянг заместител на Суарес, който отпадна за дълъг период поради контузия. Малко по-късно същата публикация публикува още горещи новини, като се твърди, че

Обамеянг се съгласил на прехода към лагера на каталунците и тази зима може да промени клуба. Доколко тази информация е близка до истината, ще стане напълно ясно през идната седмица.

С кого Манчестър Сити ще засили защитата си?

Огромната разлика в класирането във Висшата лига между Ливърпул и Сити е следствие не само от невероятната игра на Клоп, но и от сериозните кадрови проблеми на Манчестър Сити. Гуардиола стана вече банален с липсата си на централни защитници. В момента Манчестър Сити разполага само с четири централни защитника. В същото време двама от тях пропуснаха през по-голямата част от сезона – Лапорт бе контузен, а Гарсия все още е твърде млад за такава роля в мачовете на топ клуба. Във връзка с тази специална ситуация изобщо не е изненадващо, че „гражданите” планират да засилят отбраната си през зимата. Разбра се, че Манчестър вече се интересува живо от Джони Еванс и Каглар Союнджу от Лестър, Самюел Юмтити от Барселона, Дайо Упамекано от Лайпциг и Рубен Диас от Бенфика.

Ще остане ли Гьотце в Борусия Дортмунд до лятото?

През лятото Марио Гьотце прекратява договора си, въпреки, че  Борусия предложи на халфа ново споразумение. Той го отказа, за да играе за по-ниско заплащане. Сега единственият въпрос е кога германецът ще напусне клуба – през зимата, след като плати малка неустойка или през лятото, когато няма да му се отрази по никакъв начин на джоба. Знае се, ч Марио е заинтригуван от берлинските „Херта” и „Кьолн”.

Ще се раздели ли Милано с Пьонтек?

Преди завръщането на Ибрахимович в Милано, присъствието на Кшищоф Пьонтек на терена беше значително занижено, а след трансфера на шведа, той напълно спря да излиза на терена. Последните три мача на “Росонерите” в Серия А поляка прекара на скамейката. „Кшиштоф не може просто да седи в резерва, тъй като иска да бъде в добра форма на предстоящото европейско първенство. Той е заинтересован постоянно да участва в мачовете и да се изявява добре на терена. Ако не може да разчита на това в Милано, със сигурност ще смени клуба “, каза бащата на футболиста – Владислав Пьонтек. Сега Манчестър Юнайтед и Тотнъм, както и Атлетико се опитват да подпишат договор с нападателя. “Всичко ще бъде решено през последната седмица на трансферния прозорец”, убеден е бащата на футболиста.