Най-накрая! Манчестър Сити стигна мечтания финал в ШЛ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Гражданите" победиха с 2:0 ПСЖ на "Етихад" и ще спорят за най-чакания трофей във витрината си

Манчестър Сити е първият финалист в Шампионската лига този сезон. “Гражданите” победиха ПСЖ в реванша от 1/2-финалите на турнира с 2:0 и с общ резултат 4:1 си спечелиха билети за финалната среща в Истанбул.

“Гражданите” потеглиха по пътя към европейска доминация още през 2009 година, когато бяха закупени от шейх Мансур и въпреки многото изсипани пари на “Етихад”, финалът в Шампионската лига им беше недостижима цел до тази година, когато проектът достигна очаквания резултат – битка за най-голямото европейско отличие в клубния футбол.

Пеп Гуардиола пък ще има шанс най-накрая да спечели Шампионската лига и с друг отбор освен Барселона. Той вдигна отличието от турнира два пъти с “каталунците”, а с Байерн не успя дори да се класира на финал.

Още в 7-ата минута ПСЖ можеше да получи дузпа. Зинченко отклони с рамо и Кайперс посочи бялата точка. ВАР обаче се намеси и инструктира рефера да промени решението си.

Четири минути по-късно домакините поведоха с 1:0. Едерсон изведе директно Зинченко по левия фланг с невероятен пас. Бранителят върна към Де Бройне, който стреля от границата на наказателното поле и беше блокиран, но Марез стигна до топката ит от малък ъгъл промуши кълбото зад Навас.


Половин час след началото на мача Де Бройне шутира от дистанция, но над вратата на гостите.

След почивката, в 54-тата минута отново белгиецът беше в центъра на нова атака за “гражданите”, след като изведе Фил Фодън очи в очи с Кейлор Навас, но младокът не успя да го преодолее.

Последва контраатака на ПСЖ, в която Неймар нахлу в наказателното поле и се освободи на добра позиция, но Зинченко се хвърли точно навреме и блокира изстрела.

В 60-та минута ПСЖ имаше претенции за дузпа, но Диас изчисти с глава удар на Паредес и исканията им бяха неоснователни.

Само минути по-късно Сити удари решаващо за втори път. Фоудън и Де Бройне разиграха двойно подаване и англичанинът пусна вертиален пас към Марез, който връхлетя на топката и от няколко метра я заби в мрежата за 2:0.


Това остави гостите да търсят задължителни три чисти гола, за да се класират на финала. Това веднага нажежи страстите и в 69-та минута Анхел Ди Мария получи директен червен картон. Аржентинецът влезе в спор с Фернандиньо и докато вдигаше топката за изпълнение на тъч умишлено настъпи бразилеца по крака, като Кайперс нямаше друг избор освен да го изгони.


В 77-та минута Фоудън беше много близо до гол, с който да ознаменува отличната си вечер, но изстрелът му с левия крак по земя се отби в страничния стълб на Навас.

Така Манчестър Сити вече чака да разбере кой ще е съперникът му на финала в Турция, като утре ще се изправят един срещу друг Челси и Реал (Мадрид), които завършиха 1:1 в испанската столица.