Най-после разум – бивш ас на Ливърпул не видя расизъм в Париж
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Джон Барнс е категоричен, че снощи на ПСЖ - Истанбул ББ не е имало проява на расизъм

Легендарният халф на Ливърпул Джон Барнс се изсмя на твърденията, че снощи по време на двубоя от Шампионската лига между Пари Сен Жермен и Истанбул Башакшехир четвъртият съдия е използвал каквито и да е расистки обиди.

“Главният съдия просто попита асистента си кой от тях трябва да бъде санкциониран и той трябваше да му опише как изглежда съответният човек,” обясни ювелирният техник Барнзи в един от многобройните си постове в Twitter, свързани с инцидента.

“Можете ли да ми обясните как точно можеше да го опише, освен с “чернокожия човек”.

“Съдиите не знаят имената на треньорите и те нямат номера. Какво друго можеше да направи? Аз съм чернокож и не виждам проява на расизъм в този случай. Как иначе да обясниш на главния съдия?

“Четвъртият съдия не нарече помощник-треньора на турците “негру”. Той разговаряше с главния съдия и просто му обясни как изглежда човекът, когото трябва да санкционира.”

В края на 80-те години на миналия век Барнс е единственият тъмнокож футболист в основния състав на Ливърпул, като цялата съблекалня на великия тим, начело с играещия мениджър Кени Далглиш, не пропуска да се забавлява и шегува с цвета на кожата на бившия английски национал.

Най-после разум - бивш ас на Ливърпул не видя расизъм в Париж 1

Разбира се, с дейното участие на самия Барнс, който пък пренася на “Анфийлд” звуците на любимото си ямайско реге (б. а. – Джон е роден в столицата на Ямайка Кингстън).

Една от шегите на Кинг Кени включва разполагането на десет червени и едно черно магнитче върху дъската, използвана за демонстрация на тактическите изисквания.

“Барнзи, това черното, си ти,” казвал с широка усмивка на лице Далглиш, който силно настоява за привличането на Барнс и Питър Биърдсли на “Анфийлд”, а цялата съблекалня, включително Джон, избухвали в смях.

Години по-късно двамата – Кинг Кени и Барнзи, отново работят заедно в шотландския гранд Селтик.