google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Привлеченият през 2003 г. Лео Лима продължава да държи рекорда за най-скъп трансфер на ЦСКА

През лятото на 2024 г. отборът на ЦСКА направи сериозна селекция, за да подобри отбора си и да се бори за челните позиции в българското първенство. Новите собственици на “армейците” извадиха солидна сума за нови попълнения. Рекордът за най-скъп играч на ЦСКА обаче не беше подобрен и това остава бразилецът Лео Лима, закупен през 2003 г. от Васко да Гама. В този материал ще разгледаме петимата най-скъпи играчи в историята на ЦСКА.

  1. Лео Лима (2.2 млн. евро, привлечен от Васко да Гама)
  2. Матиас Фаетон (1.20 млн. евро, привлечен от Гренобъл)
  3. Аарон Исека (1.20 млн. евро, привлечен от ОФИ Крит)
  4. Брайън Кордоба (1.18 млн. евро, привлечен от Америка де Кали)
  5. Годуин Коялипу (1 млн. евро, привлечен от Беверен) / Джеймс Ето’о (1 млн. евро, привлечен от Ботев Пловдив)

Лео Лима

Лео Лима е считан за един от големите талант на бразилския футбол, когато идва в ЦСКА през 2003 г. “Червените” плащат 2.20 млн. евро на Васко да Гама, за да привлекат офанзивния халф. Той обаче игра много малко за ЦСКА, като изкара само 2 месеца в София. Бразилецът избяга от клуба заради забавяне на заплатата. В карерата си атакуващият халф е играл за отбори като Маритимо, Порто и бразилските грандове Сантос, Гремио, Фламенго, Сао Пауло, Палмейрас и др.

Матиас Фаетон

ЦСКА привлича национала на Гваделупа – Матиас Фаетон, с големи надежди през лятото на 2023 г. “Червените” плащат 1.60 млн. евро на френския Гренобъл. Фаетон обаче имаше колеблив първи сезон при “армейците”. След идването на Александър Томаш в клуба, нападателят заигра на по-добро ниво и феновете на ЦСКА очакват той да покаже своята класа по българските терени.

Аарон Исека

Аарон Исека е едно от най-новите попълнения в редиците на клуба и сред най-скъпите играчи на ЦСКА. Той е закупен за 1.20 млн. евро през лятото на 2024 г. от тима на ОФИ Крит. Исека е сменил много отбори, преди да дойде в ЦСКА, като имената на Олимпик Марсилия, Тулуза и Метц правят впечатление във визитката му.

Брайън Кордоба

ЦСКА се подсили с централния бранител Брайън Кордоба през 2023 г., след като плати 1.18 млн. евро на колумбийския Америка де Кали. Кордоба изигра 22 срещи в първенството в първия си сезон в ЦСКА, като имаше колебливи изяви с екипа на “червените”. Предстои да видим дали бранителят ще разгърне потенциала си по българските терени.

Годуин Коялипу

Годуин Коялипу е още едно име от селекцията на ЦСКА през лятото на 2024 г. “Армейците” плащат 1.00 млн. евро на белгийския Беверен. Нападателят е играл още по терените във Франция и Швейцария, преди да дойде в България и да стане сред най-скъпите трансфери на ЦСКА.

Джеймс Ето’о

Камерунският халф Джеймс Ето’о си изгради име в отбора на Ботев Пловдив, преди да бъде привлечен в ЦСКА. “Армейците” платиха 1 млн. евро на “канарчетата” в началото на сезон 2024/25, за да вземат Ето’о в редиците си. Младият дефанзивен халф може много да се подобри в ЦСКА и в бъдеще да стане сред най-скъпите изходящи трансфери на “армейците”.