google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Египетският отбор Ал Ахли с 123 трофея е най-титулуваният отбор в цял свят

Няма съмнение, че титлите правят един футболен отбор велик. За елитните отбори в световния футбол всеки сезон започва с една и съща амбиция – отличие в края на кампанията. Кои футболни клубове са спечелили най-много трофеи? От 7Sport ви представяме най-успешните футболни отбори на всички времена, като изброяваме 10-те най-добри клуба в световния футбол въз основа на спечелените трофеи към 2024 г.

10. Байерн Мюнхен – 81 трофея

Най-успешният клуб в Германия и гигант на европейската сцена – Байерн Мюнхен, е спечелил 81 трофея в своята славна история. Бегемотът от Бундеслигата е шесткратен европейски шампион, като спечели три последователни трофея между 1974 и 1976 г. и може да се похвали с още три триумфа през 2001, 2013 и 2020 г. 33-те титли на Байерн в Бундеслигата са германски рекорд, включително безпрецедентна серия от доминация, при която баварците спечелиха 11 поредни титли от 2013 г. до 2023 г.

9.Бенфика – 83 трофея

Бенфика е един от великите отбори в Португалия и най-успешният клуб в историята на Примейра Лига. Техните 38 титли в лигата ги поставят пред Порто (30) и Спортинг Лисабон (20), като това трио е спечелило всички титли на Португалия с изключение на две. Тимът на Бенфика печели последователно Европейски купи през 1961 и 1962 г. Отборът има още куп трофеи от местните турнири в Португалия.

8. Ал-Фейсли – 84 трофея

Отборът на Ал-Фейсли има 84 отличия, включително 35 титли в лигата на Йордания, и е най-успешният клуб в държата. “Сините орли” също са двукратни победители в азиатската Шампионска лига, като печелят последователни титли през 2005 и 2006 г.

7. Барселона – 92 трофея

Отборът на Барселона може да се похвали с 92 отличия и трофеи сред обширния си списък с отличия, като каталунците са един от най-големите клубове в света. Тяхната колекция включва 27 трофея от Ла Лига, 31 от Купата на Краля и пет трофея от Шампионската лига, като “блаугранас” са спечелили континентални требил през 2008/09 и 2014/15.

6. Реал Мадрид – 98 трофея

Реал Мадрид изпреварва вечните си съперници като доминиращата сила на испанския футбол, събрал 98 трофея в своя музей. Лос Бланкос са били короновани за шампиони на Ла Лига рекордните 36 пъти, докато техните 15 титли в Шампионската лига също са рекорд. Реал Мадрид спечели първите пет издания на Европейската купа през 50-те години на миналия век и изгради невероятно наследство в състезанието, включително още осем титли от 2000 г. насам.

5. Атлетико Пенярол – 110 трофея

Един от най-силните отбори в уругвайския футбол, които никога не са изпадали, базираният в Монтевидео отбор е спечелил 51 национални титли по време на своето съществуване. Само два отбора, аржентинският Индепендиенте и Бока Хуниорс, са печелили Копа Либертадорес повече пъти от Пенярол, въпреки че последният от петте триумфа на клуба е от вече далечната 1987 г.

4. Клуб Насионал – 116 трофея

Отборът на Насионал най-успешният клуб в Южна Америка със 116 спечелени отличия, като от тях 49 са от Примера Дивисион на Уругвай. Подобно на големите си съперници Пенярол, Насионал никога не е изпадал от елитната дивизия на Уругвай и дербитата между двата гранда от Монтевидео се наричат ​​Класико дел футбол Уругвай. Насионал са и трикратни шампиони в турнира Копа Либертадорес.

3. Селтик – 118 трофея

Селтик е четвърти по спечелени трофеи и отличия, след като е един от двта гранда в шотландския футбол. Отборите на Селтик и Глазгоу Рейнджърс са спечелили всяка титла на Шотландия от 1985 г. насам. Селтик е завоювал 54 титли, включително 12 от последните 13, и се доближават до рекорда на Рейнджърс от 55 титли. Селтик беше и първият британски отбор, спечелил европейската купа, след като победи Интер във финала през 1967 г.

2. Рейнджърс – 118 трофея

Рейнджърс надминава съперника си Селтик като най-титулувания европейски клуб в историята на футбола. “Сините” от Глазгоу са спечелили рекордните 55 титли в шотландската лига, 34 купи на Шотландия и 28 купи на шотландската лига, заедно със забележителен успех в Купата на носителите на европейски купи през 1972 г. Последният им финал в турнири на УЕФА беше загубен – спорът за трофея на Лига Европа през 2022 г. срещу Айнтрахт Франкфурт.

1. Ал Ахли – 123 трофея

Ал Ахли е най-успешният клуб в световния футбол със 123 титли. Eгипетският тим е спечелил 44 титли в лигата и рекордните 12 трофея от Шампионската лига на Африка. Никой друг отбор на континента не е печелил повече от пет титли, като грандът от Кайро спечели четири от последните пет изднаия, включително в последния сезон. Ал Ахли може да се похвали и с 39 трофея от Купата на Египет, както и 14 титли от Суперкупата на страната.