Най-вълнуващото първенство в света отново е тук!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Изминаха точно 48 дни от последните мачове от английската Висша лига - финалният ден за сезон 2019/20.

Сезон, в който Ливърпул спечели титлата на Англия за първи път от 30 години и постави куп рекорди. “Червеите” на Юрген Клоп бяха с класа над останалите отбори и спечелиха 19-ата си титла в историята, като триумфираха с 18 точки разлика пред втория Манчестър Сити.

Днес започва новият сезон 2020/21 в английската Висша лига. Кампанията се очаква да бъде изключително вълнуваща като се има предвид амбициите на отборите и действията им на трансферния пазар. Ливърпул ще бъде устремен да защити титлата си, а Манчестър Сити, Челси и Манчестър Юнайтед със сигурност ще бъдат по-силни от миналия сезон. Отборите на отнъм и Арсенал винаги могат да предизвикат най-силните, а тимът на Евертън с Карло Анчелоти направи добра селекция и ще се бори за място в топ 6.

Завърналите се отбори в елита са Лийдс, Уест Бромич и Фулъм. Именно тимът на Фулъм ще постави началото на новия сезон с домакинство на Арсенал в първото лондонско дерби за сезона. През миналата кампания Фулъм завърши на 4-ата позиция в Чемпиъншип и успя да спечели плейофите за влизане в елита. Арсенал пък стартира сезона с трофей, след като излъга Ливърпул след изпълнения на дузпи за “Къмюнити Шийлд”. В края на миналата кампания “топчиите” спечелиха “ФА Къп” след успех с 2:1 над Челси, така че отборът е в отлично настроение. Последното лондонско дерби между Фулъм и Арсенал бе на 1 януари 2019 година на “Емиратс”, като “артилеристите” записаха успех с 4:1. Те са в серия от 5 поредни победи срещу Фулъм и ще преследват нов триумф срещу този съперник.

Славният отбор на Лийдс също се завърна в елита на Англия, като изминаха 16 години от последното им участие във Висшата лига. В днешния ден воденият от Марсело Биелса отбор се изправя срещу Ливърпул. Категорично “червените” са големият фаворит за победата, но ще бъде много любопитно да видим тимът на Лийдс срещу шампиона на Англия. Гостите взеха страхотен нападател като Родриго Морено от Валенсия, който се очаква да дебютира на “Анфийлд”.

В неделя е друго интересно дерби – Тотнъм срещу Евертън. Воденият от Жозе Моуриньо отбор през следващата седмица ще пристигне в България за сблъсъка си с Локомотив Пловдив от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Преди това обаче “шпорите” имат тежък тест на старта на Премиър Лийг срещу тима на Карло Анчелоти, който се подсили с Хамес Родригес, Алан и Абдулай Дукуре.

Обновеният тим на Челси пък ще играе своя мач от първия кръг на първенството в понеделник срещу Брайтън. “Сините” направиха мащабна селекция, подсилвайки се с играчи като Тиаго Силва, Бен Чилуел, Тимо Вернер, Кай Хаверц и Хаким Зиеш. Очаква се Челси да бъде сред претендентите за титлата през този сезон и предстои да видим дали ще покажат класа още на старта на сезона.

Грандовете от Манчестър – Сити и Юнайтед, ще почиват на старта, тъй като участваха в заключителните етапи на европейските клубни турнири. Тимът на Пеп Гуардиола трябваше да открие кампанията си с домакинство на Астън Вила, а “червените дяволи” имаха двубой в първия кръг на “Търф Муур” срещу Бърнли.

Програмата на Висшата лига за 1 кръг:

в събота:

14:30 ч. Фулъм – Арсенал

17:00 ч. Кристъл Палас – Саутхамптън

19:30 ч. Ливърпул – Лийдс

22:00 ч. Уест Хам – Нюкасъл

в неделя:

16:00 ч. Уест Бромич – Лестър

18:30 ч. Тотнъм – Евертън

в понеделник:

20:00 Шефилд Юнайтед – Уулвърхамптън

22:00 Брайтън – Челси

отложени:

Бърнли – Манчестър Юнайтед

Манчестър Сити – Астън Вила