google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сините" взеха реванш от своя опонент за поражението за Купата преди няколко дни

Левски победи Славия с минималното 1:0 в среща от 22-ия кръг на българската елитна дивизия. Единственият гол в двубоя бе отбелязан в заключителните минути, след като звездата на домакините Найджъл Робърта се разписа в 85-ата. С този успех “сините” взеха частичен реванш от “белите” за поражението с 1:2 в 1/4-финала за Купата на България в сряда.

Още в началните секунди на двубоя гостите застрашиха вратата на ‘сините’, като удар на Рангелов премина над напречната греда. В 8-ата минута удар на Здравко Димитров срещна страничната греда на вратата на “белите”.

В 21-ата минута Ради Кирилов пробва шут от дистанция, но Георги Александров блокира неговия удар. Четири минутки след това Здравко Димитров центрира към Робърта, а вратарят на гостите Вуцов изпусна топката, но нямаше футболист на домакините, който да се възползва и да порази целта.

В 32-рата минута удар на Влади Узунов премина покрай вратата на съперника. Малко след това Здравко Димитров пропусна добър шанс от пряк свободен удар. Гостите отговориха с удар на Рангелов в 40-ата минута, който обаче бе неточен. По този начин първото полувреме завърши без попадения.

В началото на втората част Ради Кирилов пробва рефлекса на Микулич. В следващите минути липсваха чистите положения за гол. В 65-ата пък удар на Рангелов срещна гредата и резултатът остана непроменен.

Снегът започна да се натрупва на “Герена” и условията за игра станаха много тежки. Все пак домакините бяха по-активни и в 83-ата минута имаха добра атака, но Билал Бари не успя да я развие.

В 85-ата минута Левски откри резултата, след като Найджъл Робърта се разписа с глава след центриране от свободен удар на Марин Петков. Това бе седми гол за Робърта в последните пет двубоя.

Така “сините” се поздравиха с важен успех, с който събраха 27 точки и се изкачиха до 8-ото място в класирането. Отборът на Славия пък остана на 12-ата позиция с 19 пункта и най-вероятно ще се бори за оцеляване в плейофите.