google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Капитанът на Торнадо е със спрени права за една година

Халфът на Торнадо (Безден) Калоян Караджинов, който се забърка в огромен скандал по време на двубоя от софийската западна областна футболна група с Костинброд е със спрени състезателни права за две години, а капитанът на тима Георги Георгиев е наказан за 12 месеца, научи 7 Спорт.

В същото време стана ясно, че Торнадо, който е глобен с 1250 лева, ще напусне първенството. Спрени са правата и на дежурния делегат Денчо Руйчев.

Двубоят беше прекратен от рефера Васил Цоклинов след 21 минута игра, след като 44-годишният бивш халф на Локомотив (София) Караджинов му нанесе два удара в лицето, а Георгиев и други играчи на тима от Безден също потърсиха физическа саморазправа.

Днес арбитърът обяви, че е твърдо решен да търси правата си в съда.

“Имам медицински документ, на който ясно е установен оток в дясната част от главата ми,” заяви Цоклинов. “Разбира се, че ще го съдя. Това са неща, които не трябва да се случват. Не сме в 80-те години.”

Президентът на Торнадо Стефан Борисов пък обяви, че е сезирал Районната Здравна Инспекция за неспазването на противоепидемиологичните мерки на стадиона в квартал “Маслово”.

Наказаха Кайо за 2 години, клубът му напуска първенството 1

„Пуснах жалба след мача, върнаха ми я като неоснователна,” коментира Борисов. “И на телефон 112 звънях. Писах и до министър Красен Кралев,  до РЗИ…Дойде една патрулка, но публиката си остана на стадиона.

“Ядосвам се, че бутат по такъв грозен начин напред отбора на Костинброд. Нека ги бутат. И да станат първи в нашата група, какво ще направят после с тия старци, дето са ги взели? Нищо!

“Съдията Цоклинов е много слаб. Като го знаят, че не става, защо го пращат от Областния Съвет (на БФС)? Още в 8-ата минута имаше ситуация за дузпа. Той вика: “Как да я свиря, нали сте си уредили мача?”

“Искам да ме цитирате дословно: С това ръководство на футбола няма бъдеще!  От новия сезон ще пусна отбора на Торнадо в софийската дивизия.

“Ще ви кажа и нещо интересно. Първият мач, през есенния полусезон, им го дадохме на Костинброд. Оставихме се да ни бият. Те им казали на техните футболисти – 1:1, а накрая завършихме 1:7, разбираш ли. Ние им казахме преди срещата, и те спряха да играят. Иначе ние сме най-класният отбор в групата.

“И в неделя щяхме да ги бием, ама на Караджинов не му издържаха нервите. Вярно, че направи глупост. Но не е успял да удари рефера.

“Решението ми е окончателно. Напускаме групата! Нека си играят.

“Само бутат Костинброд. Бюджетът им е 70 000 лв. Нормално ли е това за “А” – окръжна група. Юношите им падат с по 0:20.

“На нас общината ни дава 5 000.  Издържаме се благодарение на приятели. Жалко, че такива хора като мен ще ги загубят за футбола. Нервите ми вече не издържат и на мен.”

Грозният инцидент се сдоби с огромна международна популярност, след като дори медийният гигант публикува материал, придружен с видео.