Наказват съдията на Монца – Интер
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Той е спрял голово положение за "нерадзурите" и не позволи на ВАР да се намеси

Съдията на мача Монца – Интер – Джан Лука Саки най-вероятно ще бъде наказан да не свири мачове до края на януари, пишат италианските медии.

Причината е, че при равенството 2:2 той отмени трети гол за Интер при резултат 2:1 за “нерадзурите”. Франческо Ачерби вкара във вратата на Монца в 81-ва минута, но съдията побърза да отсъди фал на Галярдини в нападение, още преди попадението. Повторенията обаче показаха, че всъщност Пабло Мари се е спънал в съотборника си Армандо Ицо.

Така той не е изчакал края на атаката преди да отсъди нарушението и е възпрепятствал ВАР да се намеси и да покаже, че има грешка в отсъждането.

Треньорът на Интер Симоне Индзаги бе бесен след мача и директно обвини съдията Саки за пропуснатите точки. “Много сме ядосани, защото явно имаше грешка. След пет години работа на ВАР беше даден фал, при който двама играчи на Монца се спънаха един в друг. Всеки знае, че трябва да се изчака и да види какво ще се случи. При 3:1 щяхме да спечелим”, заяви Индзаги пред Sky Sport Italia.