Нападател на Арсенал е готов да продължи кариерата си в Атлетико
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Нападателят на Арсенал Александър Лаказет е отворен към възможността за трансфер в Атлетико Мадрид, според медиите в Испания. Френският нападател е желан от мениджъра на “дюшекчиите” Диего Симеоне, който иска да добави качество към състава си на “Уанда Метрополитано”.

Атлетико Мадрид следят Лаказет от 2017 г. и вярват, че могат привлекат френския нападател това лято. 29-годишният голаджия вкара седем пъти и предостави девет асистенции във всички състезания през миналия сезон за Арсенал. Твърди се, че Лаказет е доволен от интереса на Атлетико Мадрид и е готов за трансфер в Мадрид.

AS съобщава, че първият избор на нападателя е именно Атлетико, ако той напусне “Емиратс” това лято. Лаказет има договор с Арсенал до 2022 г., което означава, че всяка сделка може да бъде трудна за сключване. Но близки източници до играча смятат, че преминаването му в Атлетико е доста вероятно.

Новината за трансфер на Лаказет на “Емиратс” идва когато се появиха спекулации, че Пиер-Емерик Обамеянг ще подпише нов 3-годишен договор с Арсенал. Очаква се габонецът да стане най-добре платеният играч на “артилеристите”. Смята се, че намесата на Микел Артета е решаваща за решението на Обамеянг да остане в Северен Лондон.

Испанският мениджър говори през юли за Лаказет и възможността да остане на “Емиратс”. Той обясни:

“Защо бих искал да загубя играч като него? Наистина съм доволен от него. Наистина харесвам Алекс. Още преди да се присъединя към отбора заявих, че той е от типа нападатели, които наистина харесвам.”