Нападател на Челси е готов да заиграе в Саудитска Арабия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ромелу Лукаку обясни защо е бил „уплашен“ да се присъедини към Ал Хилал миналата година

Нападателят на Челси Ромелу Лукаку отхвърли трансфер в тима на Ал Хилал миналото лято, но разкри, че вече е готов да осъществи трансфер в Саудитска Арабия.

След успешен престой под наем в отбора на Интер, белгийският национал беше силно свързван с преминаване в клуб от Саудитска Арабия, като Саудитската лига искаше да добави Лукаку към останалите суперзвезди. Ал Хилал, който вече беше подписал с имена като Неймар, Рубен Невес и Калиду Кулибали, наред с други, бяха фаворити за подписа на белгиеца. Вместо това нападателят реши да направи трансфер под наем в Рома и обясни защо е отхвърлил офертата от Близкия изток.

„Нивото в Саудитска Арабия само ще се повиши до много по-високо ниво, отколкото много хора си мислят. Все повече и повече футболисти ще са склонни да играят там. Има нужда от подобряване на инфраструктурата, но всички големи европейски клубове знаят, че „Саудитска Арабия идва“. И вече виждате това в бокса, голфа, Формула 1″, заяви Лукаку пред белгийския телевизионен оператор VTM, намеквайки за готовността си да заиграе в Саудитската професионална лига.

Говорейки за офертата от Ал Хилал миналото лято, той добави: „Преговорите бяха интензивни по това време. За две седмици. Два поредни дни си мислех: „Да, отивам“, „Не, няма да ходя“. Тъй като всички отидоха в Саудитска Арабия едва след като можех да подпиша там, се уплаших за момент.“

След още един успешен период под наем в Серия А, Ромелу Лукаку ще се завърне в Челси, но е малко вероятно да бъде част от плановете на Енцо Мареска. Предстои да видим къде белгиецът ще продължи своята кариера и дали няма да се насочи към Саудитска Арабия.