Нападател на Ливърпул не успява да изтрие кошмарно изживяване
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Белгийският нападател на Ливърпул Дивок Ориги разкри за случка от детството, която оставила неизлечим белег в съзнанието му.

Играейки за детския тим на Генк, героят на Червените от знаменития обрат в Шампионската лига срещу Барселона, трябвало да изтърпи болезнени обиди на расистка основа от родител на момче от съперников отбор.

Ориги призна, че агресията на мъжа го е довела до сълзи, а той все още не е в състояние да изтрие спомена за случилото се преди 13 години.

“Той беше на трибуните,” започва изповедта си пред Bleacher Report Ориги. “Възрастен човек, кавказки тип със сива коса, който не спираше да ми крещи. Расистките му обиди бяха безкрайни и ме наричаше с какви ли не имена.

“Спомням си, че го погледнах, а колкото повече го гледах, толкова повече нарастваше агресията му. Казваше ми, че лъжа за възрастта си и съм по-голям, тъй като на черните не им личи, а аз наистина бях по-висок от другите.

“Дори сега е болезнено за мен да повторя какво ми крещеше, въпреки че мина толкова време. Сравняваше ме с неща, които не са човешки, ако ме разбирате. А аз дори не го бях погледал лошо и не му бях казал нещо нередно.

“Опитах се да продължа мача, но не можех и избухнах в сълзи. Това бе първият път, когато се сринах така пред толкова много хора. Съотборниците ми ме питаха какво точно се е случило. Как да им го обясня…”

25-годишният Ориги, който има 28 участия за белгийския национален тим, пристигна на “Анфийлд” през 2014 година. В два от сезоните беше изпращан под наем във френския Лил и германския Волфсбург.