Наполи изхвърли Ювентус от Топ 4 след разгром над Фиорентина
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Неаполитанци вкараха 6 попадения на "виолетовите"

Отборът на Наполи рагроми гостуващия Фиорентина с 6:0 в мач от 18-ия кръг на италианската Серия А. С този успех неаполитанци се изкачиха до 3-ото място в класирането, след като задминаха Ювентус и Рома. Неаполитанци имат 34 пункта в актива си и се доближиха на шест точки до лидера Милан.

Головото шоу на стадион “Диего Армандо Марадона” стартира още в 7-ата минута с попадение на Лоренцо Инсиние, който се възползва от асистенция на Андреа Петаня. Тридесет минути по-късно Диего Деме удвои аванса на домакините, като отново Петаня се отчете с подаването за попадението.

Секунди по-късно Инсиние комбинира с Ирвинг Лосано, който с прецизен удар направи резултата класически. Краят на първата част така и не идваше за Фиорентина, а полският национал Пьотр Желински вкара за 4:0 в 45-ата минута.

Фиорентина показа по-добра игра през второто полувреме и имаше шансове за гол, но не успя да прати топката в мрежат на Оспина. Наполи пък вкара още два гола, за да направи успеха си още по-впечатляващ. Лоренцо Инсиние се разписа от дузпа за 5:0 в 77-та минута, а минута преди края на редовното време Матео Политано оформи крайния резултат 6:0.

След това тежко поражение, тимът на Фиорентина остана 14-и в класирането с 18 пункта, като е доста близо до зоната на изпадащите.