Наполи надви Торино за трети пореден успех в Серия “А”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Наполи записа ценен успех с 2:1 срещу Торино на ‘Стадио Сан Паоло’ в мач от 26-ия кръг на Серия “А”. Попаденията за неаполитанци реализираха Костас Манолас и Ди Лоренцо, а за “биковете” точен бе Симоне Едера.

Карло Анчелоти направи доста промени в своя състав спрямо мача с Барселона преди три дни. Хосе Кайехон, Дрис Мертенс и Диего Деме останаха на пейката, а на техните места се появиха Лоботка, Политано и Милик. Торино пък излезе с всичко най-добро като Белоти и Заза водеха нападението на гостите.

Наполи откри резултата в 19-ата минута, когато Лоренцо Инсиние центрира в наказателното поле от фаул и бранителят Костас Манолас засече с глава за 1:0. Шест минути след това Инсиние направи страхотен пропуск. В 30-ата минута отново Лоренцо Инсиние имаше шанс да отбележи, но Салваторе Сиригу спаси неговия шут. До почивката попадение не падна и Наполи имаше крехък аванс.

В 56-ата минута Аркадиуш Милик пропусна добър шанс за гол. Той получи много добър пас в наказателното поле и стреля с глава над вратата. Неаполитанци доминираха в срещата и в 73-ата минута Матео Политано можеше да удвои, но ударът му бе спасен от вратаря на гостите.

В 82-рата минута Наполи най-после вкара втори гол. Джиовани Ди Лоренцо реализира за 2:0 и предреши крайния изход на мача. В продължението Симоне Едера върна едно попадение за “биковете”, с което бе оформен крайният резултат – 2:1.

С тази си победа Наполи събра 39 точки и има три по-малко от петия в класирането Рома. Торино пък остана на 15-ото място с актив от 27 точки.