Наполи направи предпоследната крачка към Шампионска лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Възпитаниците на Дженаро Гатузо с ценен успех във Флоренция

Наполи победи Фиорентина с 2:0 в среща от 37-ия кръг на италианската Серия А. Двубоят на “Стадио Артемио Франки” бе от изключително значение за неаполитанци, които се борят за класиране в топ 4. Воденият от Дженаро Гатузо отбор стигна до успеха с две попадения през второто полувреме.

Със спечелените три точки Наполи се върна в топ 4 на Серия А, след като вчера бе изпреварен от Ювентус, който надви Интер с 3:2. С този успех във Флоренция, Наполи събра 76 точки и отново е с една пред “старата госпожа”, която се смъкна на 5-ата позиция в таблицата.

Възпитаниците на Дженаро Гатузо бяха по-активни през първото полувреме на “Стадио Артемио Франки”, но не успяха да отбележат попадение. Наполи отправи осем удара към вратата, като четири от тях бяха в очертанията. Фиорентина пък имаше само два точни удара през първата част.

Второто полувреме отново премина с превъзходство на Наполи. В 56-ата минута гостите от Неапол получиха 11-метров наказателен удар след решение на ВАР. Дузпата бе пропусната от Лоренцо Инсиние, но италианският национал вкара при добавката за 0:1.

В 67-ата минута Наполи сложи точка на спора с второ попадение. Инсиние комбинира с Пьотър Желински, който прати топката в мрежата на “виолетовите” – 0:2.

До края на двубоя Фиорентина опита натиск, но така и не успя да вкара почетно попадение.

В последния кръг на Серия А, Наполи се изправя срещу Верона у дома и се нуждае от успех, за да завърши сезона в топ 4.