Наполи обърна Бреша за пет минути и мечтае за зона ШЛ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборът на Наполи победи тима на Бреша с 2:1 в първия двубой от 25-ия кръг на Серия “А”. Възпитаниците на Дженаро Гатузо изоставаха на почивката, но за пет минути през втората част направиха пълен обрат и се поздравиха с победата.

След този успех Наполи зае 6-ото място във временното класиране и намали разликата до топ 4 на 9 точки. Неаполитанци са в силна форма и могат да се надяват на класиране в зона Шампионска лига, ако продължат с добрите си игри до края на сезона, но пък за целта ще трябва и техните конкуренти да губят точки.

Първият шанс за гол в мача се откри пред Дрис Мертенс в 20-ата минута, но белгийският национал пропусна да открие резултата. ШЕст минути след това Бреша поведе с попадение на Джон Чансейор с глава. До почивката домакините играха добре в защита и не позволиха на тима на Гатузо да създаде опасни положения.

Бившият треньор на Милан доказа, че е голям мотиватор на почивката. Наполи излезе преобразен през втората част и показа много силен футбол. В 48-ата минута гостите от Неапол получиха дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Матею. Зад топката застана Лоренцо Инсиние, който не сгреши за 1:1. Пет минути по-късно халфът Фабиан Руис вкара шеметен гол от 23 метра с фамозен шут в горния десен ъгъл на вратата на съперника – 1:2. Малко след това Руис можеше да вкара и трети гол, но ударът му бе отразен от Йоронен.

В 63-ата минута Наполи вкара трети гол чрез Мертенс, но попадението бе отменено поради засада. Бреша имаше един изгоден шанс да стигне до точката, но в 74-ата минута Марио Балотели пропусна отлична възможност за домакините.

Така Наполи се поздрави с успеха и има 36 точки в своя актив, заемайки 6-ото място, докато Бреша остана на 19-ата позиция с 16 пункта до името си.