Наполи потвърди за желанието си да привлече защитник на Арсенал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис потвърди, че клубът се опитва да привлече защитника Сократис Папастатопулос от Арсенал. 32-годишният бранител изглежда е готов да напусне „артилеристите“, а Микел Артета привлече Габриел Магалаеш от Лил за централен защитник.

Сократис Папастатопулос се присъедини към “топчиите” от Борусия Дортмунд през 2018 г., но записа само 19 мача във Висшата лига през последния сезон. Сократис е в последните 12 месеца от договора си с отбора на Микел Артета и те са отворени да го продадат преди новата кампания, като Габриел Магалаеш и Уилям Салиба бяха внедрени в състава през лятото.

Наполи се превърна в основния претендент за защитника на Арсенал и президентът на неаполитанци Аурелио Де Лаурентис потвърди, че се надява да го доведе в Неапол, но казва, че трансферният пазар е непредсказуем.

„Работим върху привличането на Сократис“, каза той пред Radio Kiss Kiss.

Босът на Наполи призна, че е бил доста упорит, когато става въпрос за задържане на топ играчите на своя тим, като за пример посочи полузащитника Алан и централния защитник Калиду Кулибали. Алън изглежда ще се събере с бившия треньор на Наполи Карло Анчелоти в Евертън, докато Кулибали отдавна е цел на Манчестър Сити, както и на други от водещите отбори в Европа.