Наполи превзе “Джузепе Меаца” и направи първата крачка към финала за Купата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Наполи надира Интер с 1:0 като гост на “Джузепе Меаца” в първия 1/2-финален двубой между двата тима в турнира за Купата на Италия. Единственият гол в мача бе дело на Фабиан Руис през второто полувреме.

Наставникът на домакините Антонио Конте заложи в атака на Ромелу Лукаку и завърналия се след наказание Лаутаро Мартинес, а в средата на терена действаха Сенси, Барела и Брозович. Наполи пък излезе с Кайехон, Мертенс и Елмас в предни позиции, а Деме, Жиелински и Фабиан Руис бяха разположени в средата на терена.

Първият добър шанс за гол в мача бе за Интер в 6-ата минута, но ударът на Брозович бе слаб и Давид Оспина спаси. Пет минути след това Наполи отговори с неточен шут на Мертенс. В 17-ата минута Лаутаро засече с глава центриране на свой съотборникът, но изстрелт му бе неточен. В средата на първата част Бираги шутира от фаул, но ударът му премина над вратата. До края на първата част нямаше други интересни положения за гол и резултатът на почивката бе 0:0.

Интер започна по-добре втората част и имаше шанс за гол чрез Лукаку, чийто удар с глава бе спасен от Оспина. В 57-ата минута Наполи дочака своя миг и с попадение на Фабиан Руис, който изстреля мощен удар, откри резултата – 0:1.

В 62-рата минута Лаутаро застраши вратата на съперника с удар покрай гредата. В 72-рата минута появилият се като резерва Кристиан Ериксен за малко не изравни резултата. Три минутки след това Мартинес комбинира с Лукаку и белгиецът бе близо до изравнително попадение. Малко преди края на срещата Ериксен шутира силно, но топката излезе в аут.