Наполи спечели Купата на Италия за 6-ти път след дузпи срещу Ювентус
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборът на Наполи спечели турнира Купата на Италия, след като победи Ювентус във финала след изпълнения на дузпи с 4:2. Редовното време на срещата завърши наравно 0:0. Така за шести път неаполитанци триумфираха с “Копа Италия”.

Символичните домакини от Наполи започнаха в схема 4-3-3. На върха на нападението на неаполитанци действаха Кайехон, Мертенс и Инсиние. В халфовата линия Дженаро Гатузо се довери на Фабиан Руис, Диего Деме и Пьотр Желински. Пред вратаря Алекс Мерет пък започнаха Ди Лоренцо, Максимович, Кулибали и Марио Руи.

Ювентус излезе на “Стадио Олимпико” с всичко най-добро, като изключим отсъстващия Гонсало Игуаин. Нападението на “бианконерите” бе водено от Роналдо, Дибала и Дъглас Коста. В халфовата линия действаха Матюиди, Пянич и Бентанкур, а пред вратаря Джанлуиджи Буфон започнаха Алекс Сандро, Де Лихт, Бонучи и Куадрадо.

“Старата госпожа” започна мача по-добре като в 5-ата минута можеше да открие резултата. Дибала открадна топката в наказателното поле на съперника и пусна към Роналдо, който шутира незабавно, но вратарят на Наполи се намеси добре.

Девет минути по-късно Марио Руи имаше претенции за дузпа, но те бяха неоснователни. В 20-ата минута Бентанкур стреля към вратата на съперника, но Мерет не бе затруднен. Четири минути след това Лоренцо Инсиние нацели гредата от пряк свободен удар.

Последните минути на първото полувреме бяха много силни са Наполи. Воденият от Дженаро Гатузо отбор имаше три шанса да вкара попадение, но Инсиние на два пъти и веднъж Диего Деме пропуснаха да се разпишат. Разбира се заслуга затова имаше и вратарят на Юве Джанлуиджи Буфон, който спаси два удара на Инсиние.

Второто полувреме започна с атаки към двете врати, като нито един от двата състава нямаше голямо надмощие. В 61-вата минута Фабиан Руис стреля от далечна дистанция, но топката мина покрай вратата на “бианконерите”. Четири минути по-късно Лео Бонучи пробва далечен удар, но Алекс Мерет нямаше проблеми да спаси.

В 67-ата минута полският национал Аркадиуш Милик се появи на мястото на Мертенс. В 72-рата минута той имаше добра възможност да се разпише, но стреля над вратата. Пет минутки след това Марио Руи получи жълт картон.

В 82-рата минута Джанлуиджи Буфон спаси удар с глава на Матео Политано и резултатът остана непроменен. В крайна сметка попадение не падна и победителят трябваше да бъде определен с дузпи.

Първата дузпа бе пропусната от Дибала, след което Мертенс отбеляза, за да даде аванс на Наполи.

Втората дузпа за Юве също бе изпусната от Данило, след което Политано направи 2:0 за Наполи.

Лео Бонучи най-после вкара за Ювентус от третия опит от бялата точка, но и Максимович с мощен удар не остави шансове на Буфон – 3:1.

Аарън Рамзи отбеляза следващата дузпа за Ювентус, след което Аркадиуш Милик вкара за Наполи и донесе трофея във витрината на неаполитанци.