Наполи спечели трите точки в зрелищен мач срещу Сампдория на “Мараси”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Тимът на Наполи продължи своя възход и записа трета поредна победа, след като надигра Сампдория с 4:2 в страхотен мач на стадион “Мараси” като зрелищният сблъсък сложи край на 22-рия кръг на Серия “А”.

Неаполитанци започнаха много силно срещата и поведоха в третата минута с попадение на Аркадиуш Милик с глава. В 16-ата минута Елиф Елмас удвои аванса на гостите и постави Сампдория в тежко положение. Десет минути по-късно обаче Фабио Куалярела вкара фантастичен гол от воле и направи резултата 1:2, за да върне надеждите на домакините. До почивката Сампдория можеше да изравни, но пропусна някои добри ситуации.

След скучни минути в началото на второто полувреме, Сампдория наложи натиск и това даде резултат. В 73-ата минута Маноло Габиадини бе точен от дузпа за 2:2 и феновете на домакините мечтаеха за плен обрат. Това обаче не се случи, а дори техният тим остана с празни ръце. Резервата Диого Деме вкара трети гол за Наполи в 83-ата минута, а друг от появилите се от пейката за гостите – Дрис Мертенс, оформи крайният резултат 4:2 дълбоко в добавеното време.

С тази победа тимът на Наполи прогресира до 10-ото място в класирането като събра актив от 30 точки и е само на два пункта от топ 6. Сампдория пък остана на 16-ото място с 20 точки като е на 4 пункта над опасната зона.