Наполи закри шампионския сезон с победа над последния Сампдория
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Неаполитанци получиха Скудетото след края на срещата

Наполи постигна победа с 2:0 над Сампдория в последния кръг на сезон 2022/23 на Серия “А”. След мача играчите на “партенопеите” получиха шампионските си медали и Скудетото, което спечелиха още преди месец.

През целия ден в Неапол цареше празнична атмосфера и феновете очакваха връчването на титлата, която не бе печелена от 33 години. Стадион “Диего Армандо Марадона” бе пълен до краен предел, а из Неапол бяха разположени големи екрани, за да може феновете без билети за сблъсъка да се съберат и да наблюдават срещата на живо.

Наполи не успя да пречупи Сампдория преди почивката, въпреки че създаде доста положения. Неаполитанци откриха резултата в 64-тата минута от дузпа, която бе реализирана от Виктор Осимен.

Второто попадение за шампионите на Серия А падна в 85-ата минута, когато резервата Джовани Симеоне вкара със страхотен шут – 2:0.

Така Наполи събра актив от 90 точки и остана самоо на една от клубния рекорд от 2017/18, когато обаче не спечели титлата. Сампдория завърши сезона на последното място и ще игаре в Серия “Б” през новия сезон.