Наш международен рефер спира със съдийството
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Международният ни футболен рефер Стефан Апостолов е взел решение да прекрати съдийската си кариера, съобщава БТА.

Апостолов, който е в ранглистата на ФИФА от 2017 г., е изпратил писмо до Съдийската комисия на БФС, в което заявява, че решението му е било продиктувано от контузията, която го извади от пролетния дял на първенството, както и от лични причини.

В писмото си Апостолов благодари на всички, с които е работил до момента в съдийството, както и на колегите си и им пожелава успехи по-нататък в кариерата. В началото на февруари той се подложи на операция на коляното и тази интервенция го извади от целия пролетен полусезон в efbet Лигата.

32-годишният Апостолов беше 4-и в ранглистата на топ-арбитрите в България и на същата позиция в българската листа на ФИФА след Георги Кабаков, Ивайло Стоянов и Никола Попов.

При това положение общо петима български главни рефери ще получават международни мачове до края на календарната година. Освен посочените трима, със значка на ФИФА са още Волен Чинков и Драгомир Драганов.

Съдийската комисия на БФС пък трябва да има готов вариант кой ще влезе на мястото на Апостолов в квотата на България до края на 2020 година.