Наш национал се запъти към втородивизионен турски тим
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Момчил Цветанов се смята за сигурно ново попълнение на Коджаелиспор

Крилото на българския национален отбор Момчил Цветанов е на крачка от трансфер в турския втородивизионен Коджаелиспор, твърдят няколко издания в югоизточната ни съседка.

Според Cagdas Kocaeli 30-годишният футболист е постигнал принципна договорка с клуба относно своите лични условия, а финализирането на сделката можело да се счита за формалност.

Изданието съобщава, че през последните дни е имало продължителни преговори между двете страни, като в крайна сметка те са успели да си стиснат ръцете.

Коджаелиспор прави сериозна селекция и има амбиции да спечели промоция за турския футболен елит през следващия сезон.

Преди няколко дни лицензираният мениджър на ФИФА Несим Нешадов обвини Цветанов в некоректни действия, твърдейки че играчът на Локомотив (Пловдив) се е отметнал в последния момент от договорен трансфер в турски клуб.

31-годишният Цветанов облече екипа на Черно-белите през 2019 година, като преди това е играл за Спартак (Плевен), Литекс, Ботев (Пловдив), ЦСКА, Верея (Стара Загора), Стал (Миелец) и Славия.

Тази година дебютира за националния отбор и вече записа шест участия.

Основаният през 1966 година Коджаелиспор е двукратен носител на Купата на Турция, а един от най-изявените играчи в клубната му история е бившият наш национал Здравко Лазаров. Александър Александров и Предраг Пажин също са носили екипа на тима.