Агент обвини Момчил Цветанов в некоректност
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Българският национал не е коментирал случая

Лицензираният мениджър на ФИФА Несим Нешадов обвини българския национал Момчил Цветанов в некоректни действия, твърдейки че играчът на Локомотив (Пловдив) се е отметнал в последния момент от договорен трансфер в турски клуб.

Нешадов, който по време на състезателната си кариера играе в Галатасарай, Фенербахче, Трабзонспор, Истанбулспор и Бурсаспор, а освен това има два сезона и у нас – в Литекс и Локомотив (Пд), наблюдавал играта на Цветанов на живо в четири мача от родното първенство.

Агент обвини Момчил Цветанов в некоректност 1

Той обяви, че Чико е опитал да премине в неназования турски клуб, като го заобиколи. В същото време обаче агентът твърди, че такъв трансфер е възможен само с негово участие.

“Той не постъпи мъжки. С него се бяхме разбрали едно, а стана съвсем друго“, коментира разочарованият Нешадов, който е част от шампионския тим на Черно-белите през 2004 година.

„Пет дни се срещахме всеки ден, всичко бяхме уточнили – условия, показах му офертата и щях да преговарям със спорния директор на Локомотив (Пловдив) Георги Иванов-Гонзо. Но след това спря да ми вдига телефона.

“Питах го дали има мениджър, за да го представлявам, а той каза, че с някакъв семеен приятел имат устна договорка. В крайна сметка се обадил на треньора и му казал, че аз не съм му агент.

“След това пък наставникът ми се обади и ми съобщи всичко. Без мен този трансфер не може да стане. Ако все пак иска сделката да стане факт, нека Цветанов се обърне към мен.

“Чико щеше да получава 10 пъти по-голяма заплата във въпросния тим.

“Той има договор с клуба си до края на 2021 г., но каза, че може да напусне още през лятото, защото имал договорка с президента да го пусне при добра оферта. Разберете – аз винаги искам да помагам на българските футболисти да отиват в по-богати отбори, където да получават по-големи заплати.”

Самият Цветанов, който вчера беше титуляр за България в контролната среща със Словакия, не е коментирал твърденията на Нешадов. Ръководството на Локомотив също не е вземало отношение по случая.