Нашите близо 8 пъти по-евтини от Бейл & Co
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Три дни след домакинското равенство с Ирландия, България гостува на Уелс в Кардиф в среща от Лигата на нациите с надежда за добър резултат.

Справка в популярното издание transfеrmarket обаче сочи, че общата цена на играчите на българския национален тим е в пъти по-ниска от милионите, с които се оценяват звездите на Уелс.

В своеобразната класация на националните формации на Стария континент момчетата на Георги Дерменджиев са на незавидното 40-то място, като общата им стойност е 23,1 милиона евро.

Уелс е далеч пред нас, на 17-а позиция, а Гарет Бейл и комания са оценени на 172,2 милиона евро. Не бива, разбира се, да се пропуска факта, че именно звездата на Реал Мадрид е главният “виновник” за сериозната разлика от над 149 милиона.

Водач в неофициалното подреждане е Англия с обща стойност от 1 милиард евро. На второ място в класацията е световният шампион Франция (882.9 милиона евро), следван от тима на Италия (847 милиона евро).

Четвърти и пети са съответно Испания (758,2 милиона евро) и европейския шампион Португалия (736,5 милиона), а челната десетка допълват Германия (729,5 милиона евро), Белгия (697,2 милиона евро), Нидерландия (561 милиона евро), Хърватия (349,2 милиона евро) и Сърбия (349,1 милиона).