Наско Сираков обяви задълженията на Левски – сумата е шокираща
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Собственикът на Левски Наско Сираков обяви с точност задълженията на клуба. Те възлизат на около 24 милиона лева – това съобщи Сираков на днешната си пресконференция пред медиите.

“Днес съм изключително развълнуван. Тук става въпрос за съдбата на Левски. Искам да изкажа огромна благодарност на феновете, благодарение на които клубът продължава да диша”, започна Сираков.

“Поисках акциите, тъй като приемам Левски като кауза. Отборът е в най-тежкия си момент в цялата история. Клубът дължи заеми и главници – 11 млн. 70 лева. „Главболгарстрой“ – 3,820 млн., НАП по споразумение 4,4 млн. Текущи задължения към НАП 417 хил. лева. Заплати до 2 май – 1,8 млн лева. Комисионни по трансфери 130 хил. Пари по договори на футболисти – 270 хил. Текущи разходи 50 хиляди данъци и такси. Общо 23 940 00 лева”.

„Главболгарстрой“ прекратява дело срещу клуба. Подписахме 5-годишно споразумение, без да текат лихви. След 5 години тези пари ще бъдат потърсени – става въпрос за около 7 млн. лева. Толкова са и задълженията към „Националната лотария“ и „Нове холдинг“, но те са с падеж 2023 г. Ситуацията не е толкова страшна. Големият проблем се състои в това, че дължим пари от началото на годината на футболисти, администрация, треньори. Ще разговарям с всеки един. Приключи този златен дъжд и финансов оазис на “Герена”. Имам молба към всеки, който е на работа да прояви уважение към институцията Левски.Всичко е било плащано на секундата, когато клубът е бил без финансови проблеми. Сега трябва стиснем зъби и да стегнем коланите. Внимателно ще огледаме всяка една длъжност. Има какво да подобрим в тази насока“.

Сираков коментира новината, че делото между Левски и бившият треньор на “сините” Станимир Стоилов е прекратено.

„Преди седмица се споразумяхме със Станимир Стоилов да прекратим това сравмно дело, което клуба води срещу него. Мъри е най-заслужилият треньор на Левски и е недопустимо подобно отношение към него. В управлението на клуба ще влязат експерти, професионалисти и легенди, които ще работят по начина, по който аз работя и ще помагат. Без нито една стотинка“.