Настъпи моментът! Време е за началото на новия сезон във ВЛ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
На днешния 5-ти август се завръща най-гледаното и може би най-харесваното от футболните фенове по света първенство!

Дойде големият ден! Днес официално се дава старт на сезон 2022/2023 във Висшата лига! Най-гледаното футболно първенство започва с лондонско дерби за втора поредна година, като един срещу друг ще се изправят Кристъл Палас и Арсенал на “Селхърст Парк”.

И настоящата кампания в Премиър лийг се чака с огромен интерес и нетърпение от всички привърженици на най-великата игра и затова си има редица причини. С всяка изминала година първенството на Острова предлага все по-оспорвани сблъсъци и ожесточена битка за титлата до самия край. Наред с това през тази година шампионатът в Англия, а и не само там, ще има пауза в продължение на над месец (между 13-ти ноември и 26-ти декември), като през този период няма да се играят мачове заради Световното първенство в Катар.

А сега нека погледнем по-конкретно към това, което ни очаква през следващите 9 месеца във Висшата лига…

Като най-сериозни претенденти за шампионската титла отново излизат Манчестър Сити и Ливърпул. И “гражданите”, и мърсисайдци са едни гърди напред пред останалите клубове и това е видно и с просто око. Няма обаче гадател на света, който да може да предскаже кой измежду Сити и Ливърпул ще триумфира в края на първенството.

Не всичко обаче е предрешено в рамките на двата най-изявени отбора. В Премиър лийг винаги съществува вариантът още някой да се закачи за съперничеството и да обърка плановете на останалите.

Основните отбори, които могат да нарушат спокойствието на Манчестър Сити и Ливърпул, са Челси, Манчестър Юнайтед, Арсенал и Тотнъм.

Ако погледнем реално на нещата, нито един от тези четири отбора не изглежда като сериозен претендент да триумфира в края на шампионата, но това е Англия и изненади никога не липсват.

В Челси имат нов собственик и заявките са големи. “Сините” от Лондон са готови да запишат нова славна страница в своята история.

Съставът на Манчестър Юнайтед е с нов треньор начело – Ерик тен Хаг, а за всеки един фен е напълно ясно, че все някога “червените дяволи” ще уцелят правилния път и ще се върнат на върха. Това може да се случи във всеки един момент и защо пък да не стане факт именно през тази кампания…

През лятото в Арсенал се подсилиха с класни попълнения и надеждите на феновете най-после са за нещо голямо през новия сезон. На “Емирейтс” отдавна чакат Микел Артета да се превърне в новия Арсен Венгер, а заявката за точно този сезон е доста по-открита.

Името на Антонио Конте говори всичко за Тотнъм. Италианският специалист се цели винаги в първото място и амбициите са му големи. С такъв мениджър “шпорите” няма как да мислят само за влизане в топ 4 или за едно почетно представяне.

Разбира се, във Висшата лига няма вакуумни пространства и исторически отбори като Евертън, Астън Вила, Лестър, Уест Хям и Нюкасъл винаги могат да разбъркат картите и да променят статуквото.

Настъпи моментът! Време е за началото на новия сезон във ВЛ 1

Шансовете на тези 5 тима за пробив и влизане в топ 4 например са нищожни, но техните фенове определено ще се обидят, ако някой каже, че тези отбори са второстепенни и нямат кой знае каква значима роля в шампионата.

Евертън, Астън Вила, Лестър, Уест Хям и Нюкасъл по обективни и главно финансови причини няма как да се мерят с топ отборите във Висшата лига, но пък те винаги са готови на подвизи и битка до последен дъх.

Първенството на Острова обаче притежава и още едно нещо освен люта битка за първото място и топ 4. Изключително интересно през всяка година е да бъде проследявана битката на дъното.

Там са замесени обичайните заподозрени – Фулъм, Борнемут, Брентфорд, Саутхемптън, Брайтън, Нотингам Форест и Лийдс.

В последните години съдбата на новаците става все по-трудна, тъй като разликата между Чемпиъншип и Висшата лига е огромна.

Именно затова отново като най-застрашени за изпадане може да причислим спокойно Фулъм, Борнемут и Нотингам.

Към тяхната компания може да сложим и сравнително новият във висшето общество отбор на Брентфорд, който бе напуснат от голямата си звезда през лятото Кристиан Ериксен.

И този сезон английската Висша лига ще ни принесе в един различен свят, в който нито един мач няма да бъде безинтересен, а ще бъде със своето ключово значение.

Всеки един голям футболист мечтае да играе в Премиършип и да бъде част от световната класа! А когато на едно място са събрани най-големите виртуози, то зрелището е гарантирано.