Не позволиха на клуб от Нидерландия да рекламира сексиграчки
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Футболната федерация на Нидерландия не позволи на клуба от местната топ-дивизия Емен да разположи логото на най-новия си спонсор върху екипите си.

Причината? Спомощестователят е компанията за производство на секс-играчки EasyToys, а управителното тяло излезе със специално становище по случая.

“Не е подходящо спонсор от сексиндустрията да стои върху екипа,” се казва в изявлението на федерацията. “Трябва да вземем предвид, че футболът се гледа от млади и стари.”

Емен, който получи 500 хиляди евро от сделката с EasyToys, обяви, че в клуба са “изненадани и разстроени” от решението, но все още не са се отказали да намерят вратичка за разполагането на рекламното лого върху фланелките на тима.

“Ще проучим аргументите на федерацията и ще обмислим какво да предприемем по-нататък,” коментираха от Емен. “Във всеки случай не възнамеряваме да прекратим споразумението със страна, която иска да стане основен спонсор.”

“За нас сътрудничеството е логичен ход,” заяви изпълнителният директор на EasyToys Ерик Идема. “Надявахме се, че положителното впечатление към нашия онлайн магазин ще допринесе за разчупване на табуто, което все още съществува в нашата индустрия.

“Фактът, че еротиката и сексуалността все още са неудобни теми за много хора, е очевидно в решението на федерацията.

EasyToys е спонсор и друг популярен клуб в Нидерландия – Грьонинген, като рекламира дейността си на стадиона.

Куриозното в случая е, че според федерацията не се изисква разрешение за съдържанието на рекламните пана около терена, но е необходимо разрешение при спонсорите на екипа.