Недоволната Стойка Кръстева: “Трябваше да има две първи места”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
За олимпийската шампионка по бокс най-важна била оценката на екипа и семейството и

Триумфиралата с олимпийската титла на Игрите в Токио – Стойка Кръстева, не скри разочарованието си от второто си място в трафиционната анкета “Спортист на годината”.

Вчера победител в годишният приз бе спечелен от другата ни олимпийска шампионка в индивидуален спорт от тази година – каратистката Ивет Горанова.

“Питайте вашите колеги, журналистите, защо не съм първа, а втора,” заяви двукратната  европейска шампионка, която има и две сребърни отличия от световни първенства, пред “Мач Телеграф”.

“Според мен трябваше да има две първи места в анкетата тази година, както го направиха на “Спортните Икари.

“Аз повече от олимпийски шампион не мога да стана. Гласуването не зависи от мен. За мен най-важна е оценката на моя екип и моето семейство.”

Кръстева се върна на ринга след известно прекъсване. Тя извоюва пета олимпийска титла за българския бокс след тези на Георги Костадинов (Мюнхен 1972), Петър Лесов (Москва 1980), Ивайло Маринов (Сеул (188) и Даниел Петров (Атланта 1996).

Преди миналата олимпиада – в Рио де Жанейро през 2016 година, Стойка спори със Станимира Петрова за участие в надпреварата.

Победата в решаващия дуел бе дадена на Станимира, но според мнозина специалисти именно Стойка е заслужавала повече да спечели. Това разочарова Кръстева, която се оттегли от спорта, но след това се завърна, за да се превърне в легенда с олимпийското си злато.