google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Неймар винаги се цели високо, а ПСЖ ще преследва трофея в Шампионска лига

Звездата на Пари Сен Жермен Неймар заяви, че не е дошъл в клуба, за да играе в турнира Лига Европа. ПСЖ записа важна победа с 3:1 над Манчестър Юнайтед на „Олд Трафорд“ в средата на седмицата в мач от Шампионска лига, с което се превърна във фаворит в групата да продължи на 1/8-финалите в Шампионска лига. Френският шампион, Ман Юнайтед и РБ Лайпциг са с равен брой точки – по девет след пет срещи, като ПСЖ се нуждаят само от равенство срещу Истанбул Башакшехир през следващата седмица, за да си осигурят класиране на 1/8-финалната фаза.

Неймар имаше главна роля при успеха на парижани в Манчестър. Той вкара два гола за своя тим на “Олд Трафорд” и вдъхнови своя отбор за победата.

„Ето защо казах, че трябва да променим отношението си, иначе можем да забравим за мечтата си в Шампионската лига“, каза Неймар за „Eleven Sports“.

„Но ние се променихме. И днес в мечтатани има повече живот. Разбира се, никога не съм бил елиминиран в групите на Шампионската лига и не съм играл в Лига Европа. Това никога не ми е минавало през ума и никога не е било добре. Когато изпаднем в труден момент, мога да поемам отговорност. Не дойдох в ПСЖ, за да играя в Лига Европа. Винаги съм се чувствал лидер, тъй като още на 17 години бях такъв. Днес съм основна фигура в ПСЖ“, продължи бразилецът.

„Всичко, което мога да направя на терена, оказва влияние върху моите съотборници и и това, което искам, е да им помогна, да дам най-доброто от себе си. На терена съм доста досаден, но също така съм готов да приема критики за играта си. Не съм недосегаем. Всички се борят за едно и също нещо. Много съм щастлив, че мога да помогна на съотборниците си“, сподели още Неймар.

Неймар направ дебют в Шампионската лига през 2013 година и от тогава само Кристиано Роналдо (79), Роберт Левандовски (60) и Лионел Меси (59) са вкарали повече попадения от него. Бразилецът има 38 гола на сметката си в най-авторитетния клубен турнир на Стария континент.