Немислимото е факт – Белгия изхвърча от Катар след хикс с Хърватия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ромелу Лукаку се скъса да пропуска след почивката и предаде "червените дяволи"

Белгия и Хърватия завършиха наравно 0:0 в голямото дерби от група F на Мондиал 2022 и това доведе до отпадането на белгийците още в груповата фаза. Големият грешник за “червените дяволи” се оказа Ромелу Лукаку, който влезе в игра на полувремето и направи поне три сериозни пропуска пред гола.

В 11-та минута Яник Караско получи топката близо до аут линията и стреля силно, но ударът му беше блокиран. Само четири по-късно именно той посегна опасно срещу Крамарич в наказателното на Белгия и нападателят се свлече на земята. Това доведе до отсъждането на Антъни Тейлър за дузпа в полза на Хърватия.

ВАР обаче се включи и привика съдията да прегледа ситуацията при центрирането малко по-рано и стана ясно, че футболист на шахматистите е в минимална засада, което отмени наказателния удар.
Немислимото е факт - Белгия изхвърча от Катар след хикс с Хърватия 1
Пет минути след почивката силен удар на Ковачич беше спрян по отличен начин от Куртоа, за да запази суха мрежа. Появилият се на почивката Ромелу Лукаку получи топката в 61-та минута и стреля, но право в десния стълб на вратата.

Само секунди по-късно Де Бройне центрира към нападателя на Интер, който стреля с глава, но над целта. Пет минути преди края отново Лукаку получи отличен шанс да вкара, но стреля неточно за пореден път.

В 90-та минута пък центриране накара Ливакович на “увисне” във въздуха и Лукаку се оказа на стрелкова позиция от метър разстояние, но топката се отби в гърдите му и стана лесня плячка за вратаря на “шахматистите”.

Така група F беше спечелена от Мароко със 7 точки, докато Хърватия остава втори с 5 пункта. Белгия пък остана на третото място с четири точки.