Немски вирусолог: Без футболни мачове до края на 2020 г.
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Футболните срещи на професионално ниво в Германия е невъзможно да се състоят до края на тази година. Тази мрачна и неприятна прогноза за футболните фенове и футболисти направи вирусологът Йонас Шмид-Ханазит от Хамбургския институт за тропическа медицина “Бернхард Нохт”. 

“Не е реалистично да очакваме настоящата кампания да бъде завършена. Наясмо сме със ситуацията в Европа и какво още ни очаква. Дори вълната да не ни удари толкова силно, колкото се очаква, това не означава, че футболът ще може да бъде подновен скоро. Това със сигурност отново би влошило ситуацията. Говорим за времева рамка, която в най-добрия случай ще бъде достигната в началото на 2021 година”, заяви Шмид-Ханазит за пред телевизонния канал NDR.

Германската футболна лига преустанови всички двубои в Бундеслигата и Втора Бундеслига до 2 април, но този срок ще бъде удължен. Надеждите на футболните ръководители са първенствата в Европа да се възобновят по някое време през май месец и сезонът да завърши до 30 юни.

“Дори и футболните двубои да се играят при закрити врати, то това ще подтикне хората да се събират заедно, за да се наслаждават на играта и да гледат заедно. Футболът е за развлечение и трябва да бъде поставен на едно от последните места сред нещата в живота, които да рестартираме, когато се преборим с този коронавирус”, каза още изтъкнатият учен.