Добави коментар
Доскорошният играч на Ботев (Враца) се надява, че новият му отбор ще успее да елиминира Лудогорец

Новото попълнение на Сутиеска Юлиан Ненов сподели, че е предпочел офертата на черногорския тим заради възможността да играе в Шампионската лига.

Освен това носилият екипа на Ботев (Враца) изрази надежда, че с новия се отбор ще успее да елиминира българския шампион Лудогорец в първия предварителен кръг на надпреварата.

Ето какво заяви Ненов пред blitz.bg:

– Юли, вече си футболист на Сутиеска, желаем ти успех. Как се стигна до преминаването в шампиона на Черна гора? Имаше ли и други варианти за продължаване на кариерата?
– Благодаря! Получих няколко хубави оферти, но тази на Сутиеска най-много ме грабна заради шанса, който ми се открива – да играя в Шампионската лига. Не ми беше нужно време да мисля, веднага приех. Във вторник вечер пристигнах в Никшич. Градчето е малко, близо е до столицата Подгорица. Спретнато е, на пръв поглед доста ми хареса. Договорът ми е за една година с опция за удължаването му.

– Готов ли си да дебютираш срещу Лудогорец и какво да очакваме от мачовете на Oрлите със Сутиеска?
– Ще бъде доста интересно за мен отново да играя срещу Лудогорец. Последните години доста пъти го правих. След 20-ина дни ще се върна в България за мача в Разград. Надявам се да ги отстраним. Сутиеска има шанс, шампион е на Черна гора, два мача са все пак. Да, Лудогорец е фаворит, но всичко може да се случи.

– Новият ти треньор вече поиска ли информация от теб за Oрлите?
– Още не съм се срещал с него, сигурно ще ме разпитва доста. Тази вечер се присъединявам към подготвителния лагер на Сутиеска в Сърбия и ще говорим.

– Чувстваш ли се герой за Ботев (Враца) след важните голове, които успя да отбележиш в края на сезона?
– Не съм герой, всички допринесоха за постигането на целта – Ботев да не изпадне от елита. Положихме много усилия, трудът ни се възнагради.

– Имаше ли вариант да продължиш във Враца?
– Да, предложиха ми нов договор. Бяхме се разбрали, че ако не получа оферта, която да ме грабне, ще остана в Ботев. Но дойде предложението от Сутиеска и приех.

– За втори път ще играеш в чуждестранен клуб. Преди време беше в Мароко, но за кратко…
– Да, само няколко месеца играх в Мароко. Бях сам, без семейството ми, психически не успях да издържа и затова се прибрах. Сега е различно – жена ми и детенцето ни ще бъдат с мен в Никшич.

– Запознат ли си с нивото на футбола в Черна гора? 
– Тепърва ще се запознавам. Чувам, че не е лошо нивото. Важното е да се развивам, радвам се, че ми се дава шанса да играя в Шампионската лига. Това ще бъде едва второто ми евроучастие, след като играх с Дунав в Лига Европа – отпаднахме от Иртиш, който беше воден тогава от Димитър Димитров-Херо.

Добави коментар
Гласувай:
3.3/5 - 18 гласували