Ненов: “Избрах Сутиеска заради Шампионската лига”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Доскорошният играч на Ботев (Враца) се надява, че новият му отбор ще успее да елиминира Лудогорец

Новото попълнение на Сутиеска Юлиан Ненов сподели, че е предпочел офертата на черногорския тим заради възможността да играе в Шампионската лига.

Освен това носилият екипа на Ботев (Враца) изрази надежда, че с новия се отбор ще успее да елиминира българския шампион Лудогорец в първия предварителен кръг на надпреварата.

Ето какво заяви Ненов пред blitz.bg:

– Юли, вече си футболист на Сутиеска, желаем ти успех. Как се стигна до преминаването в шампиона на Черна гора? Имаше ли и други варианти за продължаване на кариерата?
– Благодаря! Получих няколко хубави оферти, но тази на Сутиеска най-много ме грабна заради шанса, който ми се открива – да играя в Шампионската лига. Не ми беше нужно време да мисля, веднага приех. Във вторник вечер пристигнах в Никшич. Градчето е малко, близо е до столицата Подгорица. Спретнато е, на пръв поглед доста ми хареса. Договорът ми е за една година с опция за удължаването му.

– Готов ли си да дебютираш срещу Лудогорец и какво да очакваме от мачовете на Oрлите със Сутиеска?
– Ще бъде доста интересно за мен отново да играя срещу Лудогорец. Последните години доста пъти го правих. След 20-ина дни ще се върна в България за мача в Разград. Надявам се да ги отстраним. Сутиеска има шанс, шампион е на Черна гора, два мача са все пак. Да, Лудогорец е фаворит, но всичко може да се случи.

– Новият ти треньор вече поиска ли информация от теб за Oрлите?
– Още не съм се срещал с него, сигурно ще ме разпитва доста. Тази вечер се присъединявам към подготвителния лагер на Сутиеска в Сърбия и ще говорим.

– Чувстваш ли се герой за Ботев (Враца) след важните голове, които успя да отбележиш в края на сезона?
– Не съм герой, всички допринесоха за постигането на целта – Ботев да не изпадне от елита. Положихме много усилия, трудът ни се възнагради.

– Имаше ли вариант да продължиш във Враца?
– Да, предложиха ми нов договор. Бяхме се разбрали, че ако не получа оферта, която да ме грабне, ще остана в Ботев. Но дойде предложението от Сутиеска и приех.

– За втори път ще играеш в чуждестранен клуб. Преди време беше в Мароко, но за кратко…
– Да, само няколко месеца играх в Мароко. Бях сам, без семейството ми, психически не успях да издържа и затова се прибрах. Сега е различно – жена ми и детенцето ни ще бъдат с мен в Никшич.

– Запознат ли си с нивото на футбола в Черна гора? 
– Тепърва ще се запознавам. Чувам, че не е лошо нивото. Важното е да се развивам, радвам се, че ми се дава шанса да играя в Шампионската лига. Това ще бъде едва второто ми евроучастие, след като играх с Дунав в Лига Европа – отпаднахме от Иртиш, който беше воден тогава от Димитър Димитров-Херо.