Юлиан Ненов: Ще е много добре Локомотив Сф да се класира за Европа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"За мен е голямо удоволствие да работя под ръководството на Станислав Генчев", заяви крилото.

Фланговият нападател на Локомотив София – Юлиан Ненов, даде специално интервю пред “Мач Телеграф”, в което говори за сезона до момента на столичните “железничари” в efbet Лига.

Бързоногият футболист коментира още работата си със старши треньора Станислав Генчев и амбициите си със столичния клуб.

– Доволен ли си от твоето представяне и това на Локомотив Сф този този полутон?

– Да! Мисля, че всички сме доволни от представянето ни. Направихме доста хубави мачове срещу водещите отбори в България. Колкото до моето представяне, съм на мнение, че винаги може и по-добре.

– Свикна ли вече в Локо Сф? Бързо ли се синхронизира с отбора?

– Да, познавах още преди да дойда в “Надежда” повечето момчета. Те ми помогнаха по-бързо да вляза в колектива и да свикна с обстановката. Чувствам се много добре в отбора.

– В класирането се движите на осма позиция. Имате ли сили да се борите за място по-нагоре в таблицата?

– Според мен имаме силите. Имаме своите шансове и трябва да ги използваме. Всичко зависи само от това да се подготвим добре и да стартираме добре през втория полусезон. Мисля, че ще успеем.

– Победихте Левски и Лудогорец и направихте две равенства с лидера в класирането ЦСКА. Кой е най-силният мач на Локо и кой е съответно най-слабият?

– Според мен най-силните мачове бяха с водещите отбори. Там показахме наистина какво можем и играхме освободено. С Лудогорец беше силен мачът за целия отбор, както и този с Левски. Срещу разградчани успяхме да победим с 1:0, а сините ги надвихме с 3:2. Срещу тях показахме характер. На два пъти ни изравняваха, но въпреки това спечелихме. Имаше доста силни мачове. Колкото до слабите, не знам. Всеки отбор има по един или два слаби мача. Няма как да си на високо ниво постоянно. Не мога да кажа кой е най-слабият ни мач, защото в съзнанието ми винаги изникват дадени ситуации от мачовете, в които сме надигравали противника и сме били по-добри, но не успявахме да вземем победата.

– Участие в Лига на конференциите цел ли е за вас? Било то през бараж или вдигане на Купата на България, където сте на четвъртфинал…

– На мнение съм, че можем да постигнем това. Разбира се, че е цел. С доброто ни представяне и игра можем да я постигнем, защо не?! Апетитът идва с яденето. Ще е много добре да се класираме за Европа и ще е направо прекрасно.

– Как ти се вижда конкуренцията в първенството?

– Доста е сериозна. И това не беше само през този полусезон, а и през миналата година. Вече силите доста се изравниха и става доста интересно. Според мен през пролетта може би най-интересно ще е в средата на класирането, както и битката между отборите, борещи се за Европа. Очаквам да станат много интересни и вълнуващи мачове.

Няма как да не те попитам и за жребия за Купата на България. Изправяте се в дерби със Славия. Доволен ли си от този жребий?

– Доволен съм от гледна точка на това, че ние сме домакини. Славия е много сериозен отбор, но по принцип на тази фаза от турнира, който и отбор да ни се беше паднал, е сериозен, щом е стигнал дотук. Знам, че срещу “белите” ще стане хубав мач и съм доволен.

– Може ли да вдигнете трофея?

– Да! Аз съм оптимист и виждам, че отборът има сили да стигне до финал и да спечели и Купата на България. Трябва и доза късмет, но такъв е нужен дори и на основния фаворит Лудогорец. За мен е напълно възможно да триумфираме.

– Как се работи със Станислав Генчев?

– Той е млад специалист, който залага повече на директния футбол и се работи много лесно с него. За мен е голямо удоволствие да съм под негово ръководство.

– По-различни ли са неговите методи?

– Всеки треньор си има негови си виждания. Със сигурност вижданията на Генчев са едни, а на някой друг са по-различни. Всеки има нещо специфично в работата си.

– Давал ли ти е някой ценен съвет?

– Бих казал, че той дава на всички, а не на конкретен играч. Не мога да кажа, че на мен лично ми е давал, но на всички дава съвети. Както преди мачове, така и след тях, а понякога дори по време на самите срещи. Със сигурност можем да научим много неща от него занапред.

– Присъедини се в Локо Сф, когато сезонът беше започнал. Защо се стигна до твоето напускане на Сутиеска?

– Стана много бързо. След като отидох, отпаднахме от Шампионска лига, после от Лигата на конференциите и самото ръководство реши, че не иска да залага на чужденци. Както и да плаща по-високи заплати на легионерите. Реших, че няма да е добро мястото за мен, ако остана и затова се разбрахме да си тръгна.

– В този момент имаше ли други оферти към теб, освен тази на Локо Сф?

– Имаше и за чужбина, но аз съм от София и прецених, че за мен ще е най-добре да се прибера в родния си град. Реално погледнато ми се идваше в Локомотив и това беше още една причина да облека фланелката на “червено-черните”.

– Нивото в Черна гора по-високо ли беше от това в България?

– По-ниско беше със сигурност. Самите отбори нямаха стадиони и нужното качество и организация. Сутиеска прави изключение, защото те бяха шампион, но останалите отбори не бяха на нивото на никой от българските тимове. Самото ниво е доста по-високо у нас.

– Споделяш, че сега си доволен, но мислиш ли за трансфер в чужбина скоро?

– Зависи от много неща. Със сигурност мисля за трансфер зад граница. Всеки един футболист мечтае за това, колкото се може по-скоро да се случи. Това е само в плюс за даден играч. Сега съм концентриран изцяло върху Локо Сф и това да направим една много силна пролет. През лятото ще видим какво ще се случи.

– Беше част и от мароканския Ел Джадифа. Какво беше нивото там?

– Със сигурност по-високо от това в Черна гора. Доближава се до българското.