google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Успешно начало на сезона за възпитаниците на Жозе Моуриньо

Рома стартира новия сезон в италианската Серия А с успех с 1:0 в гостуването на Салернитана. Единственото попадение в двубоя вкара Брайън Кристанте в 33-ата минута. Дебют за “вълците” направиха Пауло Дибала, Жоржиньо Вайналдум и Неманя Матич, като “джалоросите” се потрудиха здраво, за да вземат трите точки в Салерно.

Жозе Моуриньо пусна Пауло Дибала от първата минута, като аржентинецът подпомагаше Дзаниоло и Ейбрахам в предни пзоиции. Дзаниоло имаше първия шанс за гол за гостите, но ударът му бе спасен от вратаря на домакините. Малко след това опасен удар на Федерико Бонацоли създаде проблеми на Руи Патрисио, докато пряк свободен удар на Пауло Дибала мина над гредата.

Рома откри резултата е 33-ата минута с малко късмет, тъй като ударът на Брайън Кристанте от границата на пеналта рикошира, за да влети в далечния долен ъгъл на вратата – 0:1.

Неманя Матич и Жоржиньо Вайналдум дебютираха от пейката, заменяйки нападателите Ейбрахам и Заниоло, докато Моуриньо се опитваше да затвори мача. В края на двубоя попадение на Вайналдум бе отменено поради засада.

Рома запази аванса си и се поздрави с трите точки, като в следващия кръг приема новака Кремонезе на “Стадио Олимпико”.