Неприятна новина за Ливърпул преди дербито срещу Ман Юнайтед
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ключов футболист няма да е на разположение на Юрген Клоп за двубоя с Юнайтед

В неделното дерби между Ливърпул и Манчестър Юнайтед на “Анфийлд” домакините ще бъдат без един от основните си футболисти – Алексис Мак Алистър. Треньорът на мърсисайдци Юрген Клоп потвърди, че халфът ще пропусне дербито срещу “червените дяволи”.

Както е известно, Мак Алистър напусна с контузия по време на мача с Шефийлд Юнайтед преди седмица. Очаквано аржентинският национал не е част от отбора, който ще се изправи срещу Юнион Сейнт Жилоа в четвъртък. Говорейки на пресконференцията преди визитата в Брюксел, Клоп потвърди отсъствието на Алексис Мак Алистър в следващите двубои на тима.

„Аз не съм доктор, но те ми обясняват всеки ден какво се случва с него и той не е готов. Определено е малко по-сложно от това, което смятахме в началото. Съперникът е наранил и мускула му. Сега трябва да чакаме коляното да заздравее и да се справи с болката, защото тогава беше много сериозна. Той е здраво момче и трябва да сме сигурни, че няма да се случи инфекция и засега няма такава, което е много важно“, заяви Юрген Клоп.

„Никога не съм се сблъсквал с подобна травма и се надявам да не отнеме дълго време. Бих казал, че ще гледаме състоянието му ден за ден, но със сигурност няма да е на линия за Ман Юнайтед“, каза още германският специалист.