Неугасваща любов: над 1 милион души за погребението на Дон Диего
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Осветиха сгради и паметници в Буенос Айрес с цветовете на националното знаме в знак на траур

Правителството на Аржентина прогнозира, че над 1 милион души ще искат да се сбогуват с иконата на световния футбол Диего Армандо Марадона, който вчера си отиде от този свят.

Неугасваща любов: над 1 милион души за погребението на Дон Диего 1

Неподражаемият магьосник с топка в ръка почина по-малко от месец, след като получи инфаркт, след като се възстановяваше от мозъчна операция.

Вече се работи усилено по организацията на погребението, като съществува възможност сбогуването с Дон Диего да продължи няколко дни заради пандемията с коронавирус.

Траурната церемония ще се състои в президентския дворец Каса Росада, но все още не е обявено по кое време правителствената сграда ще отвори вратите за опечалените.

Вчера президентът на Аржентина Алберто Фернандес обяви, че южноамериканската държава обявява тридневен национален траур, за да почете паметта на своя любимец.

В столицата Буенос Айрес властите пък решиха да осветят редица сгради и паметници в града с цветовете на националното знаме в знак на траур.

Обелискът – един от основните символи на града, също бе оцветен в синьо и бяло.

Пресслужбата на Министерството на обществените пространства на столицата съобщи, че осветлението е включено и в близост до планетариума, историческата сграда на администрацията и редица паметници и ще продължи и през трите дни на траур.