Неузнаваем ЦСКА отстъпи на Лудогорец в Разград
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Орлите" спечелиха с 1:0 дербито на кръга и дръпнаха с 6 точки на втория ЦСКА

Шампионът Лудогорец спечели с 1:0 дербито срещу ЦСКА в 19-ия кръг на efbet Лига и така увеличи на 6 точки преднината си пред „армейците“. Единственият гол в мача отбеляза Бърнард Текпетей след неумела намеса на Бусато през първата част. Разградчани са с 45 точки на върха в класирането, докато ЦСКА са втори с 39 точки в актива си.

Лудогорец стартира по-добре в дербито и в 4-ата минута „орлите“ поведоха в резултата. Кирил Десподов направи добър пробив отдясно, промуши се между двама бранители в червено и отправи силен удар, Бусато опита да улови, но изпусна кълбото, което попадна в непокрития Текпетей, а ганаецът нямаше затруднения да прати в опразнената врата.

В 18-ата „армейците“ като по чудо оцеляха и не допуснаха втори гол. Текпетей комбинира с Десподов, който прати технично покрай Бусато, но Юрген Матей беше зад стража и успя с крак да отклони топката, която отиваше към мрежата.

Разградчани продължиха да доминират на „Хювефарма Арена“, като в 33-ата Десподов не успя от чиста позиция от няколко метра да насочи с глава и прати над напречната греда, като отново Текпетей направи последното подаване.

Малко преди почивката Юга загуби в половината на „червените“, Десподов напредна и в близост до дъгата опита да комбинира със свой съотборник, получиха се няколко рикошета и топката се върна в играча на Лудогорец, който пробва изстрел, но Бусато внимаваше и парира.

През втората част „орлите“ играха доста по-пасивно, но ЦСКА не успяваше да стигне до чисто голово положение.

В 63-ата Синклеър центрира отдясно, Кайседо не успя да насочи добре с глава и прати в аут, а освен това зад него беше Тиаго, който можеше да нанесе по-точен удар.

Малко по-късно Кайседо направи нов неточен удар с глава при центриране от корнер.

В 87-ата Кешеру стреля отдясно, Бусато беше преодолян, но Мено Кох успя на метри от голлинията да избие.

Реферът даде 3 минути продължение, в което „червените“ не успяха да стигнат до точката и загубиха с 0:1 гостуването си.