Невероятна късна драма прати ПСЖ на полуфинал в Шампионската лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Аталанта и ПСЖ завършиха при резултат 1:2 в ¼ финалната фаза на Шампионската лига. Дебютното попадение в срещата отбеляза Марио Пашалич в 27-тата минута. Символичните гости се добраха до равенството в 90-тата минута, когато Маркиньос се разписа. В добавеното време Чупо-Мотиг донесе пълния обрат и прати своя отбор на полуфинал.

За италианците това е дебютно участие в най-силния европейски клубен турнир. Парижани пък не са достигали до ½ финалите на турнира от 25 години насам. В следващата фаза французите ще срещнат победителя от двойката РБ Лайпциг – Атлетико Мадрид.

Както и се очакваше, мачът започна шеметно, а двата отбора заложиха на отборен и атакуващ футбол. С пропуски се отчетоха Папу Гомес и Неймар.

В 11-тата Кейлор Навас извади страхотен удар с глава на Хатебург.

В 27-тата Сапата намери Пашалич, който с превъзходен удар от дистанция откри резултата.

Малко след това прекрасен пробив на Неймар завърши с удар, преминал на сантиметри от страничния стълб. До края на първата част, бразилецът се отчете с още един пропуск, а всичко интересно в атаките на парижани минаваше през него.

Френския шампион опита да натисне в началото на втората част, но шанс за гол се откри пред италианците. Толой отклони една топка към Джимсити, но защитникът пропусна да се разпише.

След час игра Мбапе се появи на мястото на Сарабия и това определено даде импулс на французите. Малко след това, френският бързак проби в наказателното поле и шутира от малък ъгъл, но Спортиело се намеси решително. Няколко минутки по-късно и Неймар направи нещо подобно, отново без резултат за ПСЖ.

Натискът на парижани все пак даде резултат в последната минута, когато Чупо-Мотинг намери Неймар на втора греда. Бразилецът овладя и я чукна към Маркиньос, който от близка дистанция я засече във мрежата.

Драмата стана пълна след още няко;ко секунди, когато Неймар подаде към Мбапе. Французинът намери Чупо-Мотинг, а той я прати в мрежата.