Невиждана драма при първия успех на Ман Юнайтед във Висшата лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Манчестър Юнайтед записа първия си успех във Висшата лига за сезон 2020/21, след като надигра Брайтън с 3:2 в първия двубой от 3-ия.

“Червените дяволи” направиха пълен обрат в двубоя за 2:1, но в добавеното време “чайките” изравниха. Малко след това Юнайтед получи дузпа, въпреки че съдията вече бе свирил край на мача и Фернандеш донесе успеха на своя тим от бялата точка. За Ман Юнайтед се разписаха още Маркъс Рашфорд и Люис Дънк (автогол). Точни за Брайтън пък бяха Нийл Мопе от дузпа и Соли Марч.

Наставникът на домакините Греъм Потър не направи много промени в състава в сравнение с успеха с 3:0 над Нюкасъл в миналия кръг. Ив Бисума получи червен картон срещу “свраките” и бе заменен от новото попълнение Адам Лалана. Нападението на домакините бе водено от Нийл Мопе, който бе подпомган от Тросар и Аарън Конъли.

Оле Гунар Солскяер заложи на Давид де Хеа на вратата, а пред него започнаха Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър и Шоу. В средата на терена Матич си партнираше с Погба, а пред тях действаха Грийнууд, Фернандеш и Рашфорд. На върха на атакат на гостите бе Антони Марсиал.

Двубоят на ‘Амекс Стейдиъм’ започна равностойно като домакините имаха първия добър шанс за гол след десет минути игра, когато Тросар отправи много хубав изстрел от границата на наказателното поле и топката срещна гредата за късмет на вратаря Де Хеа. “Чайките” имаха превъзходство в следващите минути и в 21-ата отново Тросар пробва шут от средна дистанция, но топката мина на сантиметри покрай гредата. След половин час игра Уебстър от Брайтън нанесе удар с глава и кълбото се отби в гредата на Де Хеа за втори път в мача.

Логичното се случи и Брайтън откри резултата в 39-ата минута. Бруно Фернандеш фаулира Лампти в наказателното поле на своя тим и домакините получиха дузпа. Нийл Мопе бе безгрешен от бялата точка и със самочувствие в стил Паненка прати топката в мрежата за 1:0.

Радостта на домакините обаче бе кратка. В 42-рата минута “червените дяволи” изравниха. Бруно Фернандеш центрира от свободен удар към далечната греда, където бе Неманя Матич. Сръбският национал върна топката в малкото наказателно поле, а от непосредствена близост Хари Магуайър засече в мрежата на Райън за 1:1. В крайна сметка попадението бе записано като автогол на капитана на “чайките”. При удара на Магуайър топката рикошира в Дънк и попадението бе записано като автогол.

В началните минути на второто полувреме съдията Крис Кавана посочи за втори път бялата точка в наказателното поле на Ман Юнайтед. Конъли се строполи на земята след леко съприкосновение с Погба. Реферът използва възможността да прегледа ситуацията на монитора на тъч линията и отмени решението си.

Седем минути след подновяването на играта Маркъс Рашфорд се разписа, но голът му бе отменен поради засада. В 55-ата минута обаче нямаше какво да спре английския национал, който даде аванс наг гостите Бруно Фернандеш комбинира с Рашфорд, който се справи с Бен Уайт и с прецизен удар ъгъла отбеляза за 1:2.

В 60-ата минута Соли Марч получи пас в наказателното поле и отправи страхотен удар, но за пореден път топката срещна гредата на вратата на Давид де Хеа. Шестнадесет минути по-късно шут на Тросар срещна напречната греда и отново късметът бе на страната на гостите.

Брайтън продължи да доминира, но така и не успяваше да намери мрежата. В добавеното време Давид де Хеа направи страхотно спасяване при шут на Тросар от 2-3 метра. Футболистите на Грем Потър имаха два пъти повече положения за гол от съперника и напълно логично стигнаха до изравнително попадение. Соли Марч бе оставен непокрит на далечната греда и след центриране на негов съотборник топката стигна до него, като халфът на “чайките” прати топката в мрежата за 2:2.

Драмата в края на срещата обаче бе пълна! В седмата минута на добавеното време Нийл Мопе спря топката с ръка при удар на Хари Магуайър с глава. Главния съдия свири край на срещата, но играчите на Ман Юнайтед го наобиколиха и искаха дузпа. Главният рефер разгледа ситуацията на повторение и посочи бялата точка. С изпълнението се нагърби Бруно Фернандеш, който бе безпогрешен и донесе успеха на “червените дяволи” с 3:2.