google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Роланд Алберг си спомня за престоя си у нас

Нидерландският халф Роланд Алберг игра в ЦСКА София само един полусезон, но спомените му от престоя в България са все така ярки.

30-годишният офанзивен полузащитник, който в момента носи екипа на Рода (Керкраде), акостира на “Българска армия” на 1 януари 2018 година, след като преди това игра за Филаделфия Юниън. В края на полусезона обаче разтрогна контракта си с Червените по взаимно съгласие.

“Изкарах чудесен период в София, но в даден момент станах много скъп за клуба,” споделя Алберг, който има участия за юношески формации на Нидерландия. “За щастие, успяхме да се разделим по съвсем цивилизован начин. В Америка бях просто добре платен, за България бях скъп.

“Футболът в България е много екстремен. Сравним е с този в Турция, но трябва да добавите и ултрасите. Те не са нормални.

Нидерландец, минал през ЦСКА: "В България футболът е екстремен" 1

“Когато видите ЦСКА и Левски да играят едни срещу други… Не е нормално, такава омраза Ултрасите са водени от човек, който прилича на гологлава мечка, и всички крещят заедно като луди през цялото време

“Ако загубиш дербито, не можеш да излезеш в града и да се придвижваш нормално. Те играят на Националния стадион и има огромни празни пространства между агитките.

“Семейството ми и децата оставаха вкъщи по време на мача и го гледаха по телевизията от съображения за сигурност.”