Нидерландия без една от големите си звезди на Евро 2020
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Очевидно съм много разочарован да пропусна Европейското, да пропусна да изведа собствената си държава там", споделя Върджил ван Дайк

Централният защитник на Нидерландия Върджил ван Дайк ще пропусне Европейското първенство през лятото. Футболистът на Ливърпул все още не е напълно възстановен след операцията, която претърпя на коляното след ужасяващия сблъсък с вратаря на Евертън Джордан Пикфорд през миналата година. Новината съобщи самият Ван Дайк в интервю за клубния сайт на “червените”..

“Преди седем месеца получих контузия и пътят беше много, много дълъг. Трябваше да го извървя стъпка по стъпка, както направих. Нещата вървят добре. В този последен за себе си етап взех важно решение, което трябваше да взема: бих ли участвал на Европейското, да или не? С всичко, което се случва, чувствам физически, че е правилното решение да пропусна Европейското и да вляза в последната си фаза на рехабилитация преди предсезонната подготовка. Така че, целият акцент ще бъде върху тренировките с клуба и това е реалистична цел, така че с нетърпение очаквам това”, заяви Вай Дайк.

“Очевидно съм много разочарован да пропусна Евро 2020, да пропусна да изведа собствената си държава там, но нещата са такива, каквито са, и аз трябва да го приема – всички ние сме длъжни да го приемем. Мисля, че решението да не отида е правилното. Трудно е, но се примирих с това решение”, каза още националът на Нидерландия.