Нидерландия и Англия определят втория финалист на Евро 2024
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тази вечер ще разберем съперника на Испания във финалния мач на 14 юли в Берлин

Англия сега се стреми да достигне до последователни финали на Европейското първенство, когато се изправи срещу Нидерландия във втория полуфинал на Евро 2024 в сряда от 22:00. Сблъсък с голям залог в Дортмунд определя кой отбор ще премине към решаващия мач в неделя, за който Испания вече си осигури билет след успеха с 2:1 над Франция във вторник.

Англичаните достигнаха четвърти полуфинал на Европейско първенство, като се справиха с Швейцария на четвъртфиналите миналата седмица, въпреки че изоставаха след попадението на Емболо, но Букайо Сака бързо изравни резултата в Дюселдорф. Англия излезе краен победител при дузпите и си гарантира място сред най-добрите 4 на турнира.

След като преди това имаше колебливи игри в груповата фаза, а след това се нуждаеше от зашеметяващия гол на Джуд Белингам, за да се спаси от поражение срещу Словакия, стигането до този етап на турнира далеч не беше убедително, но резултатите са всичко, което има значение в голям турнир. 101-ият мач на Саутгейт начело ще даде шанс на Англия да стане едва шестият отбор, който се е класирал на последователни финали на Европейско първенство, а познат противник стои между тях и място в неделния спектакъл в Берлин.

Трите лъва сега са изправени пред четвърта среща в големи турнири с Нидерландия: “Лалетата” спечелиха с 3:1 по пътя към трофея на Евро’88, благодарение на хеттрика на Марко ван Бастен, а след това двата тима направиха нулево равенство на Световното първенство през 1990 г., което беше последвано от категрична победа на Англия с 4:1 през 1996 г.

След победа над Полша, равенство с Франция и изпълнено със събития поражение от Австрия, нидерландците се справиха с Румъния (3:0) и Турция (2:1) в директните елиминации. Възпитаниците на Роналд Куман направиха обрат през второто полувреме срещу турците, за да елиминират корав съперник. Търсейки своята втора европейска титла, Нидерландия ще се опита да елиминира Англия и да си осигури сблъсък с Испания в Берлин.