Нигерийска звезда на Гент е пред трансфер в Тотнъм
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
21-годишният нападател Гифт Орбан може да бъде заместникът на Хари Кейн в Северен Лондон

След като Хари Кейн премина в Байерн Мюнхен, Тотнъм се стреми да намери нов нападател. Според белгийския журналист Саша Таволиери, “шпорите” вече са започнали преговори за нигериеца Гифт Орбан от Гент като потенциален заместник на Кейн и са направили устна оферта от около 27 милиона евро.

Гент изисква най-малко 30 милиона евро плюс бонуси за своя ценен нападател. Очаква се лондончани да направят писмена оферта за Орбан следващата седмица, тъй като се стремят да постигнат споразумение с белгийските си колеги. Определено е натоварено лято в Тотнъм, а мениджърът Анге Постекоглу е на горещия стол след дългосрочно търсене на мениджър. Австралиецът вече се е заел да подпечата авторитета си върху отбор, който завърши на осмо място в Премиър Лийг през миналия сезон.

Бившият треньор на Селтик обаче получи тежък удар, след като загуби капитана на клуба Хари Кейн през последните дни след дълго проточен трансфер, който в крайна сметка завърши с приемането на оферта на стойност 100 милиона евро плюс бонуси от гиганта от Бундеслигата Байерн Мюнхен.

Очаква се Тотнъм да привлекат няколко атакуващи играчи сега, тъй като се опитват да добавят повече огнева мощ към атаката си. 21-годишният Гифт Орбан е в Гент от 2023 г. Той има 16 гола в 17 срещи и впечатлява с изявите си, така че може да е добро попълнение за “шпорите”.