Николай Костов: Изравнителният гол смути нашите играчи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
„Трябва да подобряваме играта си и да печелим повече мачове", каза треньорът на Левски

Левски започна сезона в Първа лига с поражение у дома от ЦСКА 1948. Треньорът на “сините” Николай Костов логично не бе доволен от резултата. Специалистът е очаква победа в дербито срещу “червените”. Костов акцентира, че ще има психологически колебания в отбора след загубата на старта у дома, като сподели, че изравнителният гол на съперника е смутил футболистите на Левски.

„Футболът се играе на резултат. В първите минути бяхме сковани, след което успяхме да вкараме гол. Можеше да реализираме втори след първия, но така се разви двубоя, че получихме изравняване. Това смути нашите играчи и така завърши първата част. През второто имахме надмощие над противника, те се отбраняваха добре. Не можеше да намерим чисти голови ситуации, но съзадохме някои положения. Допуснатият втори гол беше стандартно положение”, започна Костов.

„Това, което тренираме, не се получаваше толкова добре, тъй като играта ни бе мудна. Взаимодействията ни в средата не бяха добри и направихме грешки, които не бяха фатални, но бяха смущаващи психологически за младите ни футболисти“, продължи наставникът на столичния гранд.

„Трябва да подобряваме играта си и да печелим повече двубои. Как няма да има психологическо разстройство, когато допуснем поражение в първия мач на „Герена“. Не бяхме готови за този резултат, въпреки че ЦСКА да имат нелош състав, но за съжаление така се получава в тази игра“, допълни Ники Костов.